Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 849 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Pomużcie prosze !!! 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Pomużcie prosze !!!"   

SUCHAR 125
 Wysłana - 4 wrzesień 2004 16:11        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam Głośnik ALPHARD HW 1500 ma 15 '' jest na twardym zawieszeniu i na magnesie pisze 200 watss a koleśówka w sklepie powiedziała mi żę jego moc RMS jest 100 watss i nie wiem jaki moge podłączyć do niego wzmacniacz a chciałbym żęby głośno grał miał delikatny bas taki jak w kolumnach estradowych Ja sam zrobiłem kolumne typu bass reflex do tego głośnika z płyt mdf 3 cm :) wys 90 cm ,szer 50 cm głębokość 50 cm i mam wygłuszoną wszystkie szczeliny zaklejone a było ich mało :) obklejona z zewnątrz materiałem do kolumn i mam tez do niego gwizdek piezo tonowy kolumne mam skończoną i NIE WIEM CZY DOBRE WYMIARY KOLUMNY DOBRAŁEM DO TEGO GŁOŚNIKA ???? i jaki bedzie najlepszy wzmacniacz chodzi o moc a nie o firme :) pomuszcie przosze Za wszystkie odpowiedzi bardzo diękuje :):):)

Wiem żę to nie najlepszy Głośnik ale nie stać mnie na inny :( prosze o wyrozumiałość i pomoc i za wypowiedzi bardzo dziękuje !!!

pawciu1234
 Wysłana - 6 wrzesień 2004 04:20       [zgłoszenie naruszenia]

powiem tobie ze odbierasz sobie cala przyjemnosc z konstrulowania obudowy sciagnij sobie win(bo chyba wykasuja)isd znajdz parametry glosnika wpisz wszystko [w (e-wlasciwe)pola] i zobaczysz jaki to jest bajer . Jezeli glosnik w rms-ie ma 100 w to wzm nie powinien miec wiecej niz 25 w tak do konca to nie jestem pewien , pierwszy raz widze gł o srednicy 38cm ze 100 wat-ami w rms .

Zmieniony przez - pawciu1234 w dniu 2004-09-06 04:40:39

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pomużcie prosze !!!

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL