| Autor |
"Poszukuję osoby" |
|
|
MAB
|
|
Wysłana - 17 kwiecień 2003 12:23 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam
Poszukuję osoby, która umiałaby zrobić układ elektroniczny naśladujący dźwięk wystrzału karabinowego przy jednoczesnej maksymalnej głosności i zasilaniu ze zwykłych baterii?
Praca oczywiście płatna.
Proszę pisać na priv: m.szkup@eniro.pl
MAB
| |
|
 |
|
|
|
Ss
|
|
Można kupić takie małe dyktafony cyfrowe na 10 sekund dźwięku, widziałem gdzieś po 15zł. Tylko musisz załatwić skądś kałacha i go nagrać. Żeby było głośniej to jakiś wzmacniacz potrzebny, to zależy jeszcze jak głośno.
Widze że masz mail eniro.pl czy przypadkiem to wy jesteście od ogłoszeń w Panoramie Firm?
Informacja to nie rozkaz. Zatwierdź lub zignoruj. |
 |
|
|
|
MAB
|
|
Witam
Chodzi raczej o dźwięk strzelającego Mausera, ale taki już mam.
Układ postaram się jakoś złożyć za podpowiedzią na Wolumenie, ale oferta pozostaje nadal aktualna.
Co do Eniro, to... faktycznie tam pracuję i składam książki teleadresowe.
Pozdrawiam MAB
MAB |
 |
|
|
|
MAB
|
|
Witam ponownie.
A czy ktoś wie jak nagrać taki dźwięk na cyfrowy dyktafon?
Czy potrzebna jest do tego specjalna przystawka nagrywająca, a do odtwarzania odtwarzająca?
Pozatym jakie rozmiary i jak głośny może być taki zestaw: dyktafon+wzmacniacz+głośnik+zasilanie.
Proszę o pomoc bo jestem zupełnie "zielony" w tym temacie.
MAB
MAB |
 |
|
|
|
Ss
|
|
Może za miesiąc albo ciut wcześniej będę pracował nad odtwarzaczem efektów dźwiękowych do samochodzików (takie małe co po makiecie jeżdżą) więc będę wiedział co i jak. Jak kupisz sam scalak do nagrywania dźwięku to w nim już wszystko jest podłączasz mikrofon, głośnik i już. Ponieważ się nie znasz na elektronice (chyba) to kup ten gotowy od ruskich, nagraj raz odgłosy, urwij guzik od nagrywania (żebyś przypadkiem nie skasował), głośnik też urwij, podepnij to pod jakiś wzmacniacz i gotowe.
 |
|
|
|
MAB
|
|
Ss czy bawiłeś się już w ten cyfrowy odtwarzacz?
Bo ja jeszcze nic nie robiłem a i czasu mam nie za dużo, czy mógłbyś mi pomóc?
MAB
MAB |
 |
|
|
|
Ss
|
|
Poszukaj na necie czegoś z elektroniki praktycznej, tam było tego sporo. Ja mam teraz nawał innej roboty i nie da rady żebym nad tym posiedział.
 |
|