Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 2958 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Radio
Potrzebuję instrukcji do Blaupunkta paris rcr 41 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Potrzebuję instrukcji do Blaupunkta paris rcr 41"   

merios
 Wysłana - 3 listopad 2006 13:47        | zgłoś naruszenie regulaminu

Potrzebuje instrukcje obsługi do radia blaupunkt paris rcr 41

proszę bo chciałbym do niego podłączyc mp.3, jeśli by była możliwośc to przesła na adres merios@o2.pl

xnt
 Wysłana - 3 listopad 2006 20:27      [zgłoszenie naruszenia]

Po pierwsze:
Już pisałeś coś podobnego w innym temacie.

Po drugie:
Tym razem dałeś sensowniejszy temat - postęp.

Po trzecie:
Skoro jesteś właścicielem takiego radia, to znaczy, że masz do niego dowód zakupu lub gwarancję, więc możesz skontaktować się z firmą Blaupunkt, a oni nieodpłatnie wyślą Ci nowiutką instrukcję.

Po czwarte:
Poszukaj na [instrukcje.elektroda.net/] . Wydawało mi się, że jest tam coś podobnego do rcr41. Jest to schemat, ale nie jestem na tyle biegły, by móc go odczytać i powiedzieć "co z czym".

Po piąte:
Instrukcja nie będzie Ci raczej potrzebna. Wystarczy, że zorientujesz się czy radio ma obsługę zmieniarki płyt lub posiada w opcjach przełączanie źródła sygnału na coś typu AUX czy CD IN.
Jeśli ma obsługę zmieniarki, to wcale nie jest pewne, że takie wejście będzie się dało uruchomić (radio może chcieć sygnałów, których nie ma jak mu dać bez samej zmieniarki).
Lepiej będzie się zorientować jakie sygnały obsługuje dane radio, na podstawie tego, co ma w złączu. Sprawdź czy radio ma zwykłe złącze ISO czy jakieś specjalne. W tym celu idź do sklepu elektronicznego lub zaufanego sklepu z elektroniką, to Ci powiedźa (ale musi to być sklep z prawdziwego zdarzenia). Inna opcja, to poszukanie na stronie [elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/] . Na tej stronie dowiesz się też co "siedzi" w gniedach ISO i innych.
Jak już będziesz wiedział jakie masz gniazdo, to na podanej przeze mnie stronie znajdź rozpiskę. Jeśli w złączu Twojego radia nie będzie odpowiednich styków, to masz pewność, że nic nie zdziałasz. Jak w menu radia też nie będzie odpowiedniej funkcji (CD IN / AUX / zmieniarka...) - to tak samo.

Jest też inna opcja. Dorobienie wejścia. Ale jest to bardziej skomplikowane, wymagające umiejętności i ryzykowne. No i nie rozwiąże całkiem problemu. - Wejście będzie współdzielone z wbudowanym wejściem radia albo odtwarzacza CD / kasety (nie wiem co tam masz). Krócej mówiąc: będziesz mógł przełączać jakimś dorobionym prztyczkiem czy chcesz normalnie słuchać radia, czy włączyć dorobione wejście LUB słuchać taśmy czy wejścia LUB słuchać CD czy wejścia. Czy coś podobnego.

Od razu mówię, że nie nie pomogę Ci jeśli chodzi o dorobienie złącza - jestem cienias z elektroniki.
Ostrzegam też, że nie będę miał czasu by szukać Twojego złącza za Ciebie. Jeślu nie będziesz w stanie zrobić tego sam, to tym bardziej nie będziesz w stanie podłączyć do radia jakąkolwiek jempetrójkę...

Zmieniony przez - xnt w dniu 2006-11-03 20:34:18

[http://www.audiovoodoo.glt.pl/] - cała prawda o (pseudo)AUDIOFILACH
[http://www.hardwarebook.info/] - ZŁĄCZA, ROZPISKI, PRZEJŚCIÓWKI, TABELE
[http://www.tonsilspeakers.com] - parametry głośników TONSIL
[http://www.radioarts.pl/leksykon/] - Leksykon techniki radiowej ;)

ELWIS20
 Wysłana - 14 czerwiec 2008 18:53       [zgłoszenie naruszenia]

Potrzebuję instrukcji obsługi do radioodtwarzacza BLAUPUNKT caracas RCR27 oczekuję pilnej odpowiedzi! -jestem nowu prosze odpiszcie to ważne!

Łukasz :)

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Potrzebuję instrukcji do Blaupunkta paris rcr 41

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL