Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 949 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Okablowanie
Potrzebuje szybkiej pomocy (przeciążenie) 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Potrzebuje szybkiej pomocy (przeciążenie)"   

Mupett
 Wysłana - 4 marzec 2007 15:51        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam.
Mam pytanie odnośnie przeciążenia przewodów, tzn kiedy ono może nastąpić, jest jakaś określona maksymalna moc ? Niewiem czy podłączenie 3 urządzeń(do jednego przedłużacza) o mocy 1200W spowoduje przegrzanie sie kabli ? Wszystkie informacje jak podłączać kable żeby do tego niedopuścić są mile widziane ;) Pozdrawaim.

KoBold
 Wysłana - 6 marzec 2007 16:00      [zgłoszenie naruszenia]

Wszystko ma swoje granice
Za mało szczegółów podałeś...

Mupett
 Wysłana - 6 marzec 2007 16:48      [zgłoszenie naruszenia]

To co mam jeszcze napisać ? :p 3 urządzenia każde 1200W. A jakbym podłączył 2 urządzenia jedno 1200 W a drugie 500 W (ta moge porozdzielać) nic wtedy sie niestanie ?

Preskaler
 Wysłana - 6 marzec 2007 18:18       [zgłoszenie naruszenia]

Była już o tym mowa na "Forum"! Jak poszukasz to znajdziesz. cały problem polega na nagrzewaniu się przewodów i zależy to od wielu czynników. Mocy przenoszonej, grubości (przekroju) kabli, temperatury otoczenia, sposobu ich ułożenia (na powietrzu, pod tynkiem, pod wodą itp.), materiału z jakiego jest zrobiony kabel itp. Założyć można, że na każdy 1 kW mocy potrzebny jest drut miedziany o przekroju 1 mm kw.

Preskaler

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Potrzebuje szybkiej pomocy (przeciążenie)

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL