Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1922 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Różne
Prośba o zadania do rozwiązania 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Prośba o zadania do rozwiązania"   

j222k
 Wysłana - 2 maj 2007 02:44        | zgłoś naruszenie regulaminu

Jako, że jest to mój pierwszy post na tym forum, na początku chciałbym wszystkich serdecznie przywitać :]

Ale przejdę do rzeczy. Z góry przepraszam, że na forum o elektronice piszę o elektrotechnice, chociaż jest to jakoś powiązane...

Tak czy inaczej - chciałbym wszystkich, którzy czytają ten temat poprosić o zadania do rozwiązania wraz z odpowiedziami. Ogólnie chodzi mi o to, żebym mógł poćwiczyć rozwiązywanie układów rozgałęzionych z wieloma źródłami za pomocą metody praw Kirchhoffa, superpozycji, prądów oczkowych, potencjałów węzłowych oraz metodą Thevenina. Zadowoli mnie wszystko (skany, zdjęcia, obrazki z jakiegoś edytora graficznego itp.). Proszę o te zadania gdyż w mojej książce z zadaniami są jedynie dwa takie zadania.
Przykładowe zadania o jakie mi chodzi:
[img521.imageshack.us/img521/6879/imgp4244fo8.jpg]
[img521.imageshack.us/img521/851/imgp4243kq9.jpg]
Pozdrawiam.

xrisles
 Wysłana - 9 maj 2007 01:01       [zgłoszenie naruszenia]

Elektrotechnika i elektronika nie istnieja osobno,wiec nie masz za co przepraszac.

xrisles

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Prośba o zadania do rozwiązania

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL