Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1069 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Różne
Problem z 8051 PILNE!!! 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Problem z 8051 PILNE!!!"   

Mayak
 Wysłana - 8 wrzesień 2003 13:26        | zgłoś naruszenie regulaminu

Robie prace dyplomowa i mam problem jak podlaczyc do 8051 telefon stacjonarny tak aby system wybieral numer a potem odtwarzal dziek nagrany w kosci pamieci...jesli ktos spotkal sie juz z takim problemem prosze o pomoc jest to bardzo wazne...Czekam na odpowiedzi

Ss
 Wysłana - 8 wrzesień 2003 15:12      [zgłoszenie naruszenia]

Najprościej to zrobisz tak:
-weź jakiś telefon gdzie elektronika jest w słuchawce (taki jakiś mały)
-urwij klawiaturkę i podłącz się tam z prockiem
-daj jakiś przekaźnik do obsługi podniesienia słuchawki (zamiast tego cycka co jest pod słuchawką)
-zrób układ do zapisu/odtwarzania dźwięku na układzie ISD i podepnij się z nim do we mikrofonowego w słuchawce
I już. Nie ma co kombinować za dużo. Skożystaj z gotowego kawałka telefonu zamiast wszystko robić od podstaw

--------------------
Zrób SE to sam

Mayak
 Wysłana - 9 wrzesień 2003 09:55      [zgłoszenie naruszenia]

Tak ale powiedz jeszcze jak to zrobic i czy na pewno da rade....bo jak narazie to ja wpadlem na ten sam pomysl...bo w sumie to jak nie da rady to bede musial zmienic temat pracy...POMOCY

Ss
 Wysłana - 9 wrzesień 2003 15:13      [zgłoszenie naruszenia]

A dlaczego ma nie dać rady? Dokładnie nie powiem jak ty to przecież robisz i nie wiem co tam masz.
W telefonie masz takie widelki które wyczuwają położenie słuchawki, podłącz zamiast nich przekaźnik i przez tranzystor steruj nim z procka.
Odepnij klawiaturę i wepnij tam kabelki z procka. Weź miernik i zapisz sobie stany jakie są przy naciśnięciu jakiegoś guzika (pewnie będzie to zwykła matryca)
Układ do gadania zrób na scalaku ISDxxxx służą one zo zapisu/odtwarzania dźwięku. Do działania potrzebują tylko kilka elementów. yjście z tego układu podepnij z wejściem mikrofonu ze słuchawki.
Lepiej już tego nie da się wytłumaczyć. Nie powinieneś mieć z tym żadnego problemu.

--------------------
Zrób SE to sam

Mayak
 Wysłana - 11 wrzesień 2003 09:00       [zgłoszenie naruszenia]

Dzieki wielkie zobacze i potestuje moze cos z tego wyjdzie...jak by co to jeszcze bede krzyczal o pomoc...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Problem z 8051 PILNE!!!

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL