| Autor |
"Problem z NOKIA 6210" |
|
|
_bohun_
|
|
Wysłana - 8 listopad 2003 12:15 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam!!!
Mam z tym telefonem problem a mianowicie sam sie wylacza,, nie jest to wina baterii bo wymienilem, wiec co moze byc nie tak ????/
z gory big thx
| |
|
 |
|
|
|
_bohun_
|
|
jeszcze dodam ze glownie dzieje sie to jak jestem na dworze i jest zimno!!!!!!!!!!!! |
 |
|
|
|
KOBE22
|
|
Przyczyn moze byc wiele poczawszy od softu, oprocz tego moze miec uszkodzona koncowke mocy i co czesto sie zdarza w 6210 moze byc to wina baterii ktora za luzno sie trzyma...
członek-mafia.suple.hardcor.pl
|
Specjalista -
 |
|
|
|
_bohun_
|
|
dzieki, a jakie moga być koszty ewentualnej naprawy?? |
 |
|
|
|
macz1980
|
|
u mnie znowu jak wyłaczę, to sam się włącza  |
 |
|
|
|
KOBE22
|
|
U Ciebie moze byc to wina zwarcia, nie zawilgotnial Ci przypadkiem? Ale pewnie i tak sie nie przyznasz bo wiekszosc ludzi w takich sytuacjach nawet nie wie ze ma aparat w takim stanie. :)
|
Specjalista -
 |
|
|
|
_bohun_
|
|
nie mam pojęcia , naprawde |
 |
|
|
|
macz1980
|
|
Coś dziwnego mi sie ostatnio dzieje, przy ładowaniu często zdarza się(kiedy klawiatura nie jest zablokowana), że włącza mi się Menu: Profile, i one non stop przelatują, nie mogę tego zatrzymać, bo telefon na nic nie reaguje. Telefon zaczyna reagować, gdy odłączę ładowarkę, wtedy wszystko wraca no normy. Kiedy ładuje przy wyłaczonym telefonie wszystko jest ok.
Co to może być ??
Zaczęło mi się od tego, że kupiłem na Allegro baterię Li-Polimer z gwarancją na 6 m-cy. Przez 6 miechów działała bez zarzutu, natomiast po 6 miesiącu, po całonocnym ładowaniu telefon wyświetlał 2 kreski stanu baterii i po jakiś 2 godzinach: Bateria pusta. Od tego czasu zaczęło wskakiwać menu: Profile. Zmieniłem na orginalna baterię, ładuje sie ok, tylko pozostał właśnie problem z Profilami.
Co to może być ??? Ile może kosztować naprawa czegos takiego ??
|
 |
|
|
|
KOBE22
|
|
Na pierwszy rzut oka kwestia oprogramowania , wymiana cos ok 25 zl
|
Specjalista -
 |
|
|
|
macz1980
|
|
Gościu w serwisie powiedział, mi, to że sprawa elekrtoniczna i naprawa ok 60 zł, nie pocieszył mnie
A to, że baterii nie ładuje to wina baterii czy telefonu? Baterię mam ogyginalną i no name, i obu nie chce ładować, tzn niby ładuje, ale stan baterii to caly czas jedna kreska
Zmieniony przez - macz1980 w dniu 2003-12-06 10:35:24 |
 |
|
|
|
xero
|
|
|