Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1209 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | GSM
Problem z Nokią 7110 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Problem z Nokią 7110"   

Szefu
 Wysłana - 12 kwiecień 2003 18:00        | zgłoś naruszenie regulaminu

po wlaczeniu telefonu pojawia mi sie komunikat "Contact Service" i nic wiecej zrobic nie moge!
W serwisie powiedzieli mi, ze jest to nie do naprawienia.
Mial ktos podobny problem? Moze jednak da sie cos z tym zrobic?
Pozdrawiam

van.dal
 Wysłana - 12 kwiecień 2003 18:06      [zgłoszenie naruszenia]

Miałem ten problem z nokią 3210Nie naprawisz tego możesz kuz ją odsprzedać jakiemuś jełopowi albo oddać za półdarmo;-(Pozdro

"Moderator w FZN!"
"Gangland van.dal Mielec!"
"Brygada ZOJ-u Rullez!"
"Gdy dasz się rozszyfrować,jesteś stracony.Życie to gra,która ma cię rozweselić lub doprowadzić do łez,ale której nie warto traktować poważnie".

van.dal
 Wysłana - 12 kwiecień 2003 18:10      [zgłoszenie naruszenia]

Ale słyszałem że to coś z oprogramowaniem ale nie mam kabla ani nikt z moich znajomych także nie wyczaiłem tego

"Moderator w FZN!"
"Brygada ZOJ-u Rullez!"
"Gdy dasz się rozszyfrować,jesteś stracony.Życie to gra,która ma cię rozweselić lub doprowadzić do łez,ale której nie warto traktować poważnie".

xero
 Wysłana - 12 kwiecień 2003 22:59      [zgłoszenie naruszenia]

sprobuj zmienic oprogramowanie

Jeżeli moja wypowiedź Ci się spodobała to nie dawaj Sog'a tylko wejdż na [http://www.pajacyk.pl] i kliknij na pajacyka. Będzie z tego większy pożytek niż z Sog'a!

"Trzeba się urodzić albo królem, albo głupcem..."

Moderator dzialu GSM , oraz 2 CZERWONY HANDLARZ w dziale targowisko
Dzial GSM [felektr.katalogi.pl/forum.asp?forum_id=9&forum_title=GSM]

Znawca -

van.dal
 Wysłana - 13 kwiecień 2003 12:14      [zgłoszenie naruszenia]

coś ty xero naprawde?

"Moderator w FZN!"
"Brygada ZOJ-u Rullez!"

xero
 Wysłana - 13 kwiecień 2003 12:25      [zgłoszenie naruszenia]

...

Jeżeli moja wypowiedź Ci się spodobała to nie dawaj Sog'a tylko wejdż na [http://www.pajacyk.pl] i kliknij na pajacyka. Będzie z tego większy pożytek niż z Sog'a!

"Trzeba się urodzić albo królem, albo głupcem..."

Moderator dzialu GSM , oraz 2 CZERWONY HANDLARZ w dziale targowisko
Dzial GSM [felektr.katalogi.pl/forum.asp?forum_id=9&forum_title=GSM]

Znawca -

Nako
 Wysłana - 30 kwiecień 2003 08:43      [zgłoszenie naruszenia]

CONTACT SERVIS to komunikat, ktory moze miec wiele przyczyn, zarowno softvarowych jak i hardvawowych. po podlaczeniu telefonu do specjalnego programu serwisowego (w tym przypadku to WINTESLA) pokazuje sie przyczyna komunikatu. Jezeli serwis odmowil naprawy to znaczy, ze uszkodzony moze byc procesor (MAD) ktory jest oprocz lutowania klejony do plyty i wyjecie go oznacza duze ryzyko uszkodzenia jej. - rozmawiamy oczywiscie o powaznym serwisie. Inna przyczyna odmowy naprawy moze byc korozja na plycie
POZDRAWIAM

Ss
 Wysłana - 13 maj 2003 13:48      [zgłoszenie naruszenia]

O ile wiem to klejonych procesorów do płytki (takie zalewane) nie da się już wyjąć i wywala się całą płytę. Zazwyczaj ten błąd występuje gdy coś namieszało się w pamięci i zazwyczaj wystarczy podłączyć tel. kabelkiem i się to naprawia.
BTW. Kiedyś znalazłem na necie Winteslę razem z crackiem, nie wiem czy to drogie czy co ale choooolernie trudno to było dorwać. Tyle że komórkę i tak shandlowałem (też miała cont. serv.)

Informacja to nie rozkaz. Zatwierdź lub zignoruj.

Nako
 Wysłana - 13 maj 2003 22:11      [zgłoszenie naruszenia]

do wintesli potrzebny jest specjalny "klucz" serwisowy. sam program na nic Ci sie zda

KOBE22
 Wysłana - 14 maj 2003 08:56      [zgłoszenie naruszenia]

Komunikat contact service pojawia sie w sytuacji gdy telefon zaraz po wlaczeniu nie przechodzi wlasnych testow.Najczesciej jest to zwiazane z zamoczeniem telefonu. W takiej sytuacji pojawiaja sie tlenki i siarczki na plycie glownej.W 80 % przypadkow telefon jest do podniesienia poprzez odpowiednie czyszczenie, wymiane eepromu i oprogramowania. Nako ma racje potrzebny jest klucz sprzetowy i odpowiednie programy.JA w pracy uzywam innych niz wintesla radza sobie doskonale.

członek-mafia.suple.hardcor.pl

Specjalista -

Ss
 Wysłana - 14 maj 2003 15:27      [zgłoszenie naruszenia]

Ale ja miałem wersję z crackiem! Za***iście trudno go było znaleźć ale miałem! Bo normalnie to właśnie krzyczał o ten klucz (wpinany do LPT).

Informacja to nie rozkaz. Zatwierdź lub zignoruj.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Problem z Nokią 7110

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL