Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1600 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
Problem z Philips 28PT7306/58. Pomocy! 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Problem z Philips 28PT7306/58. Pomocy!"   

Mario_001
 Wysłana - 2 luty 2004 14:06        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam problemik, ponieważ kupiłem (za malutkie pieniążki, bo od kumpla bo on wymienił sobie na Philips 32") telewizorek 28". Telewizorek ma jakies 1,5 roku. Chodził idealnie. U mnie w sumie też wszystko chodzi, prócz jednego.. Nie mogę włączyć telewizora pilotem. Objawy są następujące: Włączam telewizor przyciskiem (tym w telewizorze) zapala się czerwona kontrolka (stan czuwania), jeśli w szybkim czasie (jakieś 10 sekund) złapie pilota to udaje mi sie włączyć telewizor i wszystko działa ok. Jeśli nie zdążę, to muszę włączyć z przycisku w telewizorze (są takie na górze obudowy telewizora). Muszę wcisnąć i przytrzymać parę sekund, zanim telewizor się włączy. W każdym razie po włączeniu telewizora wszystko działa ok z pilota. Pilot nie jest uszkodzony, ponieważ próbowałem z innego pilota (mam innego, tzw uczący się) i też nie mogę włączyć. Po włączeniu z przycisku w telewizorze działa wszystko ok. Objaw conajmniej dziwny.. Telewizor nie był uszkodzony mechanicznie (przewoziliśmy go, ale obchodziliśmy sie z nim jak z jajkiem) natomiast takie dziwne objawy zaczął mieć dopiero po włączeniu u mnie. Nie wiem, czy to jest kwestia ustawień jakis w telewizorze (chociaż wątpie w to mocno) czy też coś w nim padło podczas przewózki (chociaż to też by było dziwne, bo jak pisałem, było jak z jajkiem). Proszę o podpowiedź co jest ewentualna przyczyną tego. telewizor, to jak pisałem Philips 28" 100Hz, a dokładny jego numer podałem w temacie!
Z góry dziękuję za wszelką pomoc!!!!

Mario_001
 Wysłana - 3 luty 2004 11:59      [zgłoszenie naruszenia]

Poradziłem sobie! Okazało się, że jednak była to banalna sprawa.. Jedno złącze euro nie było tam gdzie potrzeba. Dzieki za zainteresowanie w każym razie!

WAJDERS
 Wysłana - 12 luty 2004 17:23       [zgłoszenie naruszenia]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Problem z Philips 28PT7306/58. Pomocy!

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL