Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1816 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
Problem z dvd prosze o pomoc!! 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Problem z dvd prosze o pomoc!!"   

Michałek17
 Wysłana - 17 kwiecień 2007 14:22        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam Dvd pod telewizor firmy philips DVP 3010 i odtwarza on dvix. I chodzi o to, ze duza czesc filmow ktore odtwarzam nie ma wogule napisow i nie idzie tego nigdzie ustawic, a gdy dusze na pilocie na przycisk Subtitle czyli przycisk sluzacy do wyboru jezyka napisow to wyskakuje mi okieno ze jest blokada i tak przy nie ktorych przyciskach tez mam. I jeszcze jedno, przy nie ktorych filmach jak juz mam napisy to nie mam wogule polskich napisow ą,ę,ś,ć one zamieniaja sie na jakies smieszne kreski badz inne znaki, a u kolegow na tych samych plytach dziala wszystko. BArdzo prosze o pomoc z gory dzieki.

Preskaler
 Wysłana - 19 kwiecień 2007 07:19      [zgłoszenie naruszenia]

Masz do wyboru kilka wyjść. Wymiana oprogramowania w tym DVD, wymiana całego DVD (na taki, który czyta więcej Divix-ów) lub korzystanie z innych filmów (DVD). Ja stosuję to ostatnie ale Ty zapewne będziesz pytał jak wymienić oprogramowanie? Trzeba poprosto znależć żródło tego oprogramowania (internet, serwis, kolega?) i wgrać go do sprzętu. Są specjalizujące się w tym temacie "Fora" i tam można (czasami) też znależć porady w tym temacie. Niektóre firmy produkujące sprzęt udostępniają co jakiś czas w internecie darmowe aktualizacje "softu".

Preskaler

Specjalista -

zbys
 Wysłana - 19 kwiecień 2007 17:36       [zgłoszenie naruszenia]

Jezeli jest to DVP 3010/02, to najnowsza wersje software (i instrukcje wypalenia plytki CD) znajdziesz na stronie producenta tutaj:
[*******/dwqj]

Instrukcja jest po angielsku, ale bardzo prosta. W razie problemow pytaj.

PS. A poza tym, to jest to juz dwuletni model i niestety w chwili obecnej powstaly nowsze wersje zapisu podpisow i ten DVD moze po prostu ich nie brac. Moze czas na nowszy DVD?

Zmieniony przez - zbys w dniu 2007-04-19 17:38:40

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Problem z dvd prosze o pomoc!!

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL