Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 849 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Problem z wzmacniaczem i skrzynią 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Problem z wzmacniaczem i skrzynią"   

sh3d0wek
 Wysłana - 9 styczeń 2007 19:13        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam, mam problem, zakupiłem wzmacniacz [allegro.pl/item153242000_vk_400_watt_2_kanaly_mosfet_nowy_gwarancja_f_vat.html]

i skrzynie basową
[allegro.pl/item149201815_skrzynia_basowa_200w_93db_25cm_nowa_gwar_p1008_.html]

- Wiem że to wzmacniacz samochodowy, podłączyłem go w domu do komputera(Kupiłem kabel 2czincze->jack), wszystko gra tylko dlaczego skrzynia gra normalnie? Nie ma basu. Same średnietony. Na niektórych aukcjach sprzedawali właśnie tą skrzynie z tym wzmacniaczem i to niby miało grać, co źle zrobiłem? Skrzynia mi gra jak zwykły głośnik.

impaller
 Wysłana - 9 styczeń 2007 19:52      [zgłoszenie naruszenia]

po pierwsze to badziew po drugie pewnie zwrotnicy nie ma i dlatego ciagnie cale pasmo. Dozatym co to za skrzynia jak jest na niej glosnik wysokotonowy chyba ze to tylko taka watpliwa ozdoba i na pewno ma te 200w

Zmieniony przez - impaller w dniu 2007-01-09 19:54:27

LUXMAN LV-112
LUXMAN D-112
LUXMAN TD-377
Infinity RS 3000

sh3d0wek
 Wysłana - 9 styczeń 2007 20:00      [zgłoszenie naruszenia]

wiem że sprzęt pierwszej klasy to nie jest:) ale liczyłem tylko na to żeby był basss... bo Creative 5.1 mnie nie zaspokojały, ale cóż mogę mieć za takie 'śmieszne' pieniądze ... Czyli czego jest to wina że gra średnimi ?

impaller
 Wysłana - 9 styczeń 2007 20:22      [zgłoszenie naruszenia]

zaraz zaraz ty to masz wo domu zapiete?? No wina tego ze w skrzynie pewnie nei ma zwrotnicy ktora obcinala by tony wysokie, a wzmacniacz tez filtra dolnoprzepustowego nie ma poza tym podejrzewam ze glosnik wlozony jest od 'paly' w obudowe (ciezko sie spodziewac zeby nawet moza bylo gego parametry gdzies znalesc raczej nikt go nie mierzyl nigdy) zamiast wydawac kase na takie badziewie czy creative trzeba bylo kupic glosniki i wzmacniacz stereo dobre to nawet bys nie potrzebowal sub.

LUXMAN LV-112
LUXMAN D-112
LUXMAN TD-377
Infinity RS 3000

Rafacker
^_^
 Wysłana - 10 styczeń 2007 16:21       [zgłoszenie naruszenia]

Czlowieku ale Ty szajs kupiles, bylo sie zapytac a nie kupowac najtansze scierwo!
Po 1wsze wzmacniacz ten nie posiada filtru aktywnego czyli nie ma opcji ustawienia na wzmaku aby sub grał tylko basem.
po 2gie, to nie sjet nawet subwoofer tylko skrzynka z glosnikiem niskotonowym i wysokotonowym.
po3cie Jak chcesz miec same niskie tony to odlacz tego pieziaka plastikowego i musisz zamontowac zwrotnicę przed glosnikiem niskotonowym.

"Masz problem z Projektem Audio lub zwrotnicą? Napisz to sie dogadamy ;-)"
[rafacker.cba.pl]

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Problem z wzmacniaczem i skrzynią

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL