Jak dla mnie, to lipa... Obecnie profil normalny wyświetla to samo, co strona z "pełnym", a na dodatek zniknięcie pól z miastem i województwem wcale nie jest dobrym pomysłem. Ich obecność wcale nie przeszkadzała, a wręcz pomagala - zawsze można się było zapytać kogoś z okolicy o jakiś dobry sklep czy coś podobnego...
Już lepsze by było dodanie listy użytkowników z możliwością przeglądania (obecnie jest, ale z ograniczeniem do ostatnio aktywnej grupy). Jeśli by się dało wyszukiwać ludzi z tego samego miasta / województwa, to byłoby super.
Ostatnia zmiana to, moim zdaniem, też porażka. Chodzi mi o dodanie na stronei głównej czegoś o nazwie "popularne tematy". Przecież to wyświetla tylko ostatni temat, a nie żadne popularne! Poprzednia forma była lepsza.
A ten cały "spamownik", to sam nie wiem co powiedzieć... Na co to jest? Mało czatów na wszelakich onetach jest?
[jeśli nie wiecie o co chodzi, to przewińcie główną stronę maksymalnie w lewo]
I kiedy zniknie ten idiotyczny i mało profesjonalny komunikat, żeby stronę oglądać w jedynej_słusznej_przeglądarce, czyli w "Internet Explorerze"? Działa w każdej prawie identycznie, a nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie instalował czy używał innej przeglądarki ze względy na jedną stronę.
Albo kolejna rzecz: Mamy 26 październik 2006, urodziny: Adi-hi-tec, arczi, D@R3CK!, Datal, FaT-JoE, Hadouken, johny_d, no_fear
O co w tym chodzi? Odkąd pamiętam, to jest takie coś na forum, a nie przypominam sobie abym wpisywał w profilu przy rejestracji żadnych dat. Może kiedyś się wpisywało, MateŁO zablokował, a "urodziny" zostały? Nie jest to też żadna rocznica rejestracji użytkownika. Więc co to jest? Jak awiecie, to powiedzcie, a się dowiem...
erminho , Ty tu w "szefostwie" jesteś, to podziałaj aby MateŁO wprowadzil coś lepszego...
Zmieniony przez - xnt w dniu 2006-10-26 14:54:22
Jeszcze nie dodałem tego, że już od dawna kuleje obsługa plików z grafiką. Większość jest sztucznie zmniejszana na niejasnych zasadach, a żeby powiększyć obrazek, to trzeba z jego adresu cośtam wyciąć. To ma być wygoda?!?
MateŁO! Zajmij się czymś porządnym, a nie jakimiś badziewnymi upiększaczami!
Mógłbym dawać takie przykłady prawie w nieskończoność!
Czemu jak wejdę w jakiś temat (nawet w ukochanym Internet Explorerze), to stron jest rozjechana w poziomie - muszę przewijać ją w prawo, aby doczytać końcówki niektórych linii?
Jaki idiota wymyślił komunikat przy wejściu na stronę główną, żebym włączyl wygładzanie czcionek? Po co wygładzać czcionki o małych wielkościach i to typu TrueType? I czemu ktoś proponuje włączyć wygładzanie typu "Clear Type"?!? Przecież to jest tylko do ekranów LCD, a na CRT będzie kiepska ostrość!!!
A tak wogóle, to mam włączone wygładzanie czcionek, ale zwykłe. No i też nie mam Łindołsa XP! - Kolejny brak profesjonalizmu ze strony twórcy kodu tego forum.
Tyle jest w tym dobrego, że komunikat ten nie pojawia się za często, a w przeglądarce Mozilla Firefox wogóle go nie ma (!).
A okno logowania? Czy musi pojawiać się niezarejestrowanym (i wnerwiać ich) przy KAŻDYM wejściu na stronę główną, a nie przy PIERWSZYM po uruchomieniu przeglądarki? Nie można dać ludziom wyboru czy chcą oglądać zalogowani czy nie? A stali użytkownicy i tak bez trudu odnajdą przycisk do logowania. Przecież po coś twórcy internetowych standardów wymyślili tak zwane "ciasteczka".
A odnośnie ciasteczek, to czemu w Firefoksie nie mogę się zalogować będąc już w danym temacie, a mogę bez problemu zrobić to ze strony głównej lub pisząc odpowiedź?
Na razie chyba dam sobie spokój. Mógłbym jeszcze dalej tak pisać, ale pewnie już nazbierałem na BAN-a za krytykę. Nieważne, że konstruktywną...
Powiem więcej: to forum, jeśli chodzi o postęp i poprawę działania, stoi w miejscu. I nie chodzi mi o jakiej bajerki-zabaweczki, jakie są na forach opartych np. o phpBB, ale o ulepszenie TEGO CO JEST.
Ja tylko sprostuje, ze to nie jest sprawka MaTEO , a KoGuT'a a, który przejal polowe udzialow Insomnii.
Możliwe, nie znam żadnego "koguta", nie udzielam się na żadnym innnym forum z katalogów, poza FE. Kiedyś chciałem coś pisać na KFD, ale na forach komputerowych pełno jest "szpeców", którzy jedyne co potrafią, to pochwalić się w podpisie tym ile mają kasy, wypisując zawartość swoich komputerów, a niemających pojęcia o sprzęcie sprzed, powiedzmy, 3 lat...
Ciekawe tylko, jak zmienic info w tym profilu na FELektr, bo w gornym pasku nie ma czegos takiego, jak na SFD, czy Insomnii...
A więc i tu jest kolejny błąd MateŁO...
Zauważ taką rzecz. W normalnym (choć, wiadomo, pełnym błędów) menu tego forum jest opcja Forum -> Zmiana danych , która otwiera okienko "Profil", z podstawowymi ustawieniami profilu. Tobie chodzi, oczywiście, o profil pełny...
Więc teoretycznie wystarczy kliknąć we własny emblemat i wybrać na górze opcję edytój swój profil . Otwiera się okno "Profil Forumowicza SFD". No trudno, niby SFD, ale na tym forum takie zmyły są normalne, więc wpisujesz mimo wszystko swój login i hasło. Co się dzieje? Błąd! Czyli lipa...
Iii? I wystarczy (jak to często bywa na tym forum) zmienić co-nieco w adresie, tak aby wyszło:
[felektr.katalogi.pl/profilekat.asp?mode=edit]
... i już możemy cieszyć się "lepsiejszym" profilem.
Trzeba typlo zwrócić uwagę, że w niektórych polach musi coś być. Przez to, jeśli wejdziemy do edycji nowego profilu i nic nie zmieniająC klikniemy na "Uaktualnij Dane", to w widoku profilu będzie np. Stan cywilny Samotny Państwo Polska
dopisane później:
Biorę się za testowanie nowego profilu.
Nie mam pojęcia czemu dwa akapity wyżej cześć wyrazu "profilem" jest pogrubiona. Ja tego nie włączałem. MateŁO... :/
Trochę poklikałem w profilu i powiem jedno. Nowy profil jest mało czytelny. Trzeba szukać danego pola wśród innych. Lepszy byłby profil podstawowy z możliwością przełączenia widoku na rozszerzony, a nie sam rozszerzony.
Na dodatek MateŁO dał nam niegotowe rozwiązanie. Kupa pól jest zrobiona "na zapas" i obecnie nie wiadomo do czego służy.