Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1065 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Laboratorium
Proszę o pomoc w policzeniu schematu!!! 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Proszę o pomoc w policzeniu schematu!!!"   

Mario_001
 Wysłana - 13 styczeń 2004 09:19        | zgłoś naruszenie regulaminu

Zacznę od tego, nie żebym się usprawiedliwiał, ale słowo wstępu musi być! Jestem z wykształcenia inżynierem mechanikiem. Obecnie rozpocząłem studia Automatyka i informatyka. Jest też elektrotecnika, która mi spać nie daje. Mam do policzenia na zaliczenie układ RLC. Więc piszę może ktoś odważny i chętny do pomocy sie znajdzie. Jeśli potrzebny ze mna kontakt to mój numer gg: 1090455. Opis układu: Podane są rezystancje i reaktancje elementów. Napięcie zasialjące wynosi e(t)=30pier2 sin(50t+Pi)[V]. Policzyć wartości prądów w gałęziach, spadki napięć na elementach, moc czynną i bierną wydzieloną w obwodzie oraz wykonać wykres wskazowy prądów i napięć. Do obliczeń zastosować metodę prądów obwodowych. R1=R2=7 Ohm, XL1=XL2=8 Ohm, XC1=XC2=XC3=20 Ohm. Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc! Mam do policzenia jeszcze czwórnik, ale mam nadzieję ze sobie sam poradzę.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Proszę o pomoc w policzeniu schematu!!!

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL