Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 458 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Radio
Proszę o poradę w sprawie radyjka dziwny zakres... 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Proszę o poradę w sprawie radyjka dziwny zakres..."   

gold461
 Wysłana - 14 styczeń 2011 20:31        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam. Upatrzyłem sobie u Chińczyka pewne radyjko, które pracuje na 12 zakresach. Jednym z nich jest zakres TV 2-5 program, zaś na pudełku jest napisane TV receiver. Co będę odbierał na tych częstotliwościach? czy to będzie sygnał z TV? pozdrawiam i proszę o radę.

Radio analogowe 12 zakresowe: AM 530-1600KHz FM 64-108MHz TV 2-5 program SW1 3,6-4,1MHz SW2 5,8-6,9MHz SW3 7-8,3MHz SW4 9,4-10,2MHz SW5 11,5-12,3MHz SW6 13,1-14,2MHz SW7 15-16,1MHz SW8 17,3-18,3MHz SW9 21,3-22,3MHz Składana antena

Preskaler
 Wysłana - 14 styczeń 2011 21:45      [zgłoszenie naruszenia]

Pierwsza niewiadoma to to, co żółtki pod tymi oznaczeniami ukryli a druga niewiadoma to to, gdzie mieszkasz i jakie masz w pobliżu nadajniki TV? Nie podałeś niczego takiego w swoim profilu to i my nic nie możemy napisać!

Preskaler

Znawca -

gold461
 Wysłana - 14 styczeń 2011 22:01      [zgłoszenie naruszenia]

[http://www.alfa.chh.pl/produkt-91452]
Tak to wygląda jestem z woj. łodzkiego

Preskaler
 Wysłana - 15 styczeń 2011 08:26       [zgłoszenie naruszenia]

Niestety! Nie odbierzesz u siebie nic na tym zakresie (z programów TV) bo TVP 1 z Łodzi Żygry nadaje na 7k. Na terenie Polski nie ma już nadajników nadających na na kanałach 1-5 bo zostały one wyłączone. Dawniej były (w Twojej okolicy) 2. Warszawa 1k i Kielce Św. Krzyż - 3k. Jedyna szansa (gdybyś mieszkał w okolicach Przemyśla spróbować odebrać Lwów (nadawał kiedyś na 2 k.). Kilkadziesiąt lat temu łapałem Sztokholm na 2k. Potrzebna była jednak duża antena i sprzyjające warunki propagacyjne występujące kilka dni w roku. Lwów też łapałem i Św. Krzyż. Miałem taki okres w życiu, że interesowały mnie takie dalekie zasięgi.

Preskaler

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Proszę o poradę w sprawie radyjka dziwny zakres...

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL