Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 707 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Prosze o kolejną fachową porade od was... 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Prosze o kolejną fachową porade od was..."   

Adapto
 Wysłana - 9 grudzień 2006 10:56        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam!
Kupiłem ostatnio wzmacniacz Harman/Kardon PM650 Vxi. Mam pewien problem z nim. Mam go podłączonego do 8 Ohm kolumn i komputera (sblive 5.1) Gdy puszczam muze jest ok ale po pewnym czasie gdy z komputera nic nie leci, gdy jest cisza nagle z lewego kanu wydoobywaja sie jakies skrzeczące dźwięki. Odłączyłem szybko kabel od kompa i to samo dźwięk wydobywa się z samego wzmacniacza. Takie pierdzenie skrzeczące jakby kablem ktos ruszał. Z tym że jak ruszam przy tym kablem głośnikowym to nic sie nie zmienia. Efekt trwa dosłownie z 10 sek po czym wszystko wraca do normy. I jest spowrotem normalna cisza. Co to może być. Jeżeli słabo to opisałem prosze napisać opisze lepiej

Preskaler
 Wysłana - 10 grudzień 2006 19:55       [zgłoszenie naruszenia]

Opis wskazuje na uszkodzenie jednego kanału wzmacniacza. Jeśli ten wzmacniacz ma gwarancję to go daj do naprawy, jeśli nie to czekaj na to aż uszkodzenie będzie na tyle uciążliwe, że będzie konieczna naprawa lub (może tak się zdarzyć) samo przejdzie. Może to powodować nadmierne zawilgocenie sprzętu.

Preskaler

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Prosze o kolejną fachową porade od was...

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL