Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 794 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Prosze o pomoc tudziez wyjasnienie. 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Prosze o pomoc tudziez wyjasnienie."   

Uriel
 Wysłana - 8 listopad 2006 18:58        | zgłoś naruszenie regulaminu

Czesc,

chcialem sprawic sobie zestaw 2.1 do komputerka, praktycznie przez caly czas korzystania z kompa slucham muzyki a glosniki, ktore posiadam maja juz swoje lata. Do rzeczy: rozwazalem kupno Logitechow z serii Z lub nawet X. Ostatnio sluchalem zestawu Bose - calkiem przyjemne wrazenia. Dochodzac do wniosku nastawilem sie na monitory aktywne Alesis M1 Active MK II. Cena ~1.349zł. Co o tym sadzicie? Prosze tez o wyjasnienie na czym polega roznica pomiedzy zwykla kolumna glosnikowa np. B&W Nautilus 805 a monitorem aktywnym (pomijajac wzmacniacz).

Dziekuje i pozdrawiam.

DjDamian
 Wysłana - 10 listopad 2006 01:10      [zgłoszenie naruszenia]

Monitorki to głośniki / kolumny bliskiego odsłuchu, poprostu stawiasz je w bliskim polu słuchacza i wtedy grają one najlepiej.

Pod względem jakości naprawde dobre rozwiązanie.

Jeżeli masz duży pokój to rozejrzyj sie za zestawem Koda GS 250 (niedługo zamieszcze fotki, bo mam ten zestaw dla znajomego) i amplitunerem do kina domowego np. Pioneer 416.

-------------------------

Jeżeli muzyka męczy to znaczy że jest hałas

Znawca -

Uriel
 Wysłana - 11 listopad 2006 22:31       [zgłoszenie naruszenia]

Thx Damian

Moj pokoj to 30m2. Rozważam Alesisy z uwagi na ich szerokie pasmo przenoszenia bodajże od 38Hz (na papierze), wiec niejako sa to glosniki 2 w 1 - powinny niejako zastapic subwoofer - prosze mnie tylko zle nie zrozumiec.

Z tego co sie orientuje Wharfedale Diamond 9 - jakosc/cena sa godne uwagi.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Prosze o pomoc tudziez wyjasnienie.

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL