Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 2168 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Przestrajanie AS952 i RX CT 980 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Przestrajanie AS952 i RX CT 980"   

mbb
 Wysłana - 5 styczeń 2004 10:40        | zgłoś naruszenie regulaminu

Jak przestroić cyfrowe tunery AS 952 -Diora i RX CT 980-Radiomagnetofon Panasonić

mbb

Preskaler
 Wysłana - 5 styczeń 2004 19:50      [zgłoszenie naruszenia]

Cześć!
Trochę to może nie ten dział, powinno być w "Radio", ale jeśli nikt nie usuwa to spróbuję poradzić. Moja rada jest taka, żeby zastosować konwertery. Przestrajanie cyfrowych tunerów jest możliwe ale w warunkach amatorskich /bez odpowiednich przyrządów/ niemożliwe /prawie/ do wykonania.
Stosując konwerter przesuwamy, podzielony na jeden, lub dwa zakresy, wysoki UKF, który mieści się wtedy w tym zakresie, który jest w Twoim sprzęcie. Komwerter taki działa na zasadzie przemiany częstotliwości i łączy się go pomiędzy antenę i wejście antenowe tunera.
Pozdrawiam!

Preskaler

Specjalista -

Funio
 Wysłana - 11 styczeń 2004 14:00       [zgłoszenie naruszenia]

"Moja rada jest taka, żeby zastosować konwertery. Przestrajanie cyfrowych tunerów jest możliwe ale w warunkach amatorskich /bez odpowiednich przyrządów/ niemożliwe /prawie/ do wykonania."

Konwerter jest ostatecznością. A w większości przypadków, to po prostu amatorszczyzna. Problem, czy procesor ma możliwość przełączenia na drugie pasmo. W tunerze AS952 (procesor MAB8049H A220)nie ma problema aby przełączyć na górne pasmo. Do tego przestrojenie głowicy, co w przypadku syntezy jest naprawdę proste i ewentualnie dołożenie jednego segmentu do wyświetlacza coby cyfrę 1 wyświetlił.

Stefan

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Przestrajanie AS952 i RX CT 980

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL