| Autor |
"Psujące się słuchawki - wymiana kabelków i wtyczki." |
|
|
bf_stan
|
|
Wysłana - 7 styczeń 2006 12:03 | zgłoś naruszenie regulaminu
witam, mam problem ze sluchawkami do discmana (pchelki), mianowicie przestalo grac w prawej sluchawce i juz tak sie stalo z 3 sluchawkami...
wiem, ze to cos z wtyczka, ale dlaczego tak sie ciagle dzieje?
teraz pewnie bede musial pojsc do sklepu i znowu wydac 50zl a za 3miesiace znowu przestanie grac prawa sluchawka...
moze ma ktos jakis pomysl?
pozdr.
| |
|
 |
|
|
|
Arnold_S.
|
|
W słuchawkach kabelki przerywają się przy wtyczce oraz przy samej słuchawce - czyli tam, gdzie kabelek jest najczęściej wyginany.
Był już taki temat na forum:
[felektr.katalogi.pl/temat7642/] ...tu znajdziesz wszystko.
Filozofii w tym żadnej nie ma.
Nowa wtyczka(nawet wraz z kabelkiem) będzie kosztować najwyżej kilka złotych, a nie 50 !
Profesjonalne forum to: [http://www.elektroda.pl] |
Znawca -
 |
|
|
|
bf_stan
|
|
tak, to przy wtyczce jest, ale moje umiejetnosci z dziedziny elektroniki sa znikome i musze sie przyznac, ze nie wiem za bardzo jak nowa wtyczke zamontowac, bo tam kabelek jest taki 2x2 przewody cieniutkie, tak ze niewiem jak to zrobic bo to takie male jesst... |
 |
|
|
|
Arnold_S.
|
|
No to trudno, trzeba będzie 10 razy przepłacić(kupić nowe słuchawki)...
Zmieniony przez - Arnold_S. w dniu 2006-01-07 14:15:13
Profesjonalne forum to: [http://www.elektroda.pl] |
Znawca -
 |
|
|
|
el_bart
|
|
skoro Ci ciagle sie psuja, to kup jakies tansze - przed swietami jakos kupilem na ryneczku takie za 4.50zl i graja jako tako. ojciec kupil gdzie indziej za 6zl z plastikowym pudelkiem do transportu.
cudo to nie jest, ale za takie pieniadze ok.
|
|
bf_stan
|
|
heh kolo mnie sprzedaja po 3zl, chyba w takie zainwestuje, nie ma wyjscia...
myslalem zeby kupic jakies sony takie malutkie, z dobrym podbiciem basow za 200zl, ale to nie ma sensu zeby 3 miesiace posluchac a potem niewiadomo co z tym zrobic...
nie jest tak ze nie mam pojecia jak przyczepic nowa koncowke, tylko ze to jest takie male, mam za grube palce heh  |
 |
|
|
|
Guail_FH
|
|
Ja proponuje udac sie do jakieos pana zdzisia z zakladu naprawy RTV za 10 zł zlutuje CI ladnie nowa (mocna) koncowke i nie bedzie problemu. Zapenw te kableki sa bez izolacji jako takiej tylko pomalowane co utrudnia lutowanie. Jak masz dobre sluchawki to warto naprawic i mam nadzieje wytrzymaja dluzej :)
oizdrawiam |
 |
|
|
|
bf_stan
|
|
no w sumie chyba to bedzie optymalne rozwiazanie |
 |
|