Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 865 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Pytanie ?? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Pytanie ??"   

Jacobe
 Wysłana - 1 lipiec 2005 19:34        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam.

Nie będę oszukiwał, że nie bardzo znam się na elektronice, dlatego chciałbym zadać pytanie komuś z Was, komuś kto się w tym temacie orientuje. :) Chodzi mi o to, że mam wieżę, która posiada 5 głośników dla funkcji Pro Logic (która to funkcja według mnie nie jest zbyt udana :/). I tutaj właśnie rodzi się moje pytanie. Czy mogę taką wieżę przerobić w jakiś sposób tak, aby uzyskać zestaw 5.1, a jeżeli tak to co muszę zrobić i co dokupić? Rozmawiałem z qmplem, który stwierdził, że wystarczy, iż dokupię subwoofer, później w wierzy zrobi się końcówkę mocy (cokolwiek to znaczy), coś tam jeszcze i bedzie 5.1. Nie wiem, czy to zadziała i czy to wystarczy, więc chciałbym prosić o Wasze zdanie czy można ją przerobić na zestaw 5.1, a jeżeli tak, to w jaki sposób?

Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam. :)

DjDamian
 Wysłana - 1 lipiec 2005 21:22      [zgłoszenie naruszenia]

Twój kumpel zapomniał o jednej bardzo ważnej i istotnej sprawie - mocy transformatora, jego napięciu zasilania i filtrach.

-------------------------

Jeżeli muzyka męczy to znaczy że jest hałas

Znawca -

Jacobe
 Wysłana - 1 lipiec 2005 21:37      [zgłoszenie naruszenia]

Czyli mam rozumieć, że tej wieży jednak nie da się w żaden sposób przerobić na 5.1, tak? :)

zbys
 Wysłana - 1 lipiec 2005 22:13      [zgłoszenie naruszenia]

Wstawic do wiezy to 'cos tam' czyli dekoder 5.1, a subwoofer zrobic aktywny z wlasnym wzmacniaczem i zasilaniem.

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

Znawca -

DjDamian
 Wysłana - 1 lipiec 2005 22:18      [zgłoszenie naruszenia]

A że sie zapytam czy układy typowe do 5.1 są dostepne ? Nie chodzi mi o pseudo 5.1 gdzie z każdego głośnika leci ten sam dźwięk Jak tak to prosiłbym Zbyś Cie o jakieś dane.

Thx z góry

-------------------------

Jeżeli muzyka męczy to znaczy że jest hałas

Znawca -

Jacobe
 Wysłana - 1 lipiec 2005 22:28      [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki za odpowiedź. :) A wiesz może gdzie można zakupić taki dekoder (jak to napisał DjDamian taki typowy układ do 5.1)? Jeżeli tak to byłbym wdzięczny za jakieś namiary. Z góry dzięki.

zbys
 Wysłana - 1 lipiec 2005 22:38      [zgłoszenie naruszenia]

Pytanie nie jest pozbawione uroku, domyslam sie ze to wlasnie kumpel kolegi Jacobe dysponuje jakims, skoro wspomnial o tym. Moze posiada jakis board z odzysku, czy demontazu? A jak znajde cos to oczywiscie podam link. No chyba ze go usuna jako reklame sprzedawcy plytek.

PS. Jacobe, a moze bys podal model tej wiezy?

Zmieniony przez - zbys w dniu 2005-07-01 22:40:59

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

Znawca -

Jacobe
 Wysłana - 1 lipiec 2005 22:46      [zgłoszenie naruszenia]

Hehehehehe. No tak. :) To nie jest zbyt nowy sprzęt (przypuszczam, że już zacofany technologicznie). :) SONY HCD-RX110AV.

Jacobe
 Wysłana - 2 lipiec 2005 15:29       [zgłoszenie naruszenia]

A czy zamiast wstawiać do wieży dekoder, można użyć tego, który jest na karcie muzycznej w komputerze i podłączyć wieżę do blaszaka?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pytanie ??

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL