| Autor |
"Pytanie o DVD" |
|
|
rafc1o
|
|
Wysłana - 6 marzec 2006 21:31 Przeniesiona przez Arnold_S. z działu 'Telewizja'. | zgłoś naruszenie regulaminu
Siemka mam mały problem, chodzi o dvd , jest hmm było ono kupione w niemczech ( u helmuta ) i teraz jest tak ze nie czyta przegrywanych płyt DVD , jak się coś nagra to nie odczytuje, płyty z gazet , z wypozyczalni ida bez problemu ale jak coś się przegra to nie :( , jest na to jakaś rada?? ????
| |
|
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Niemcy to naród bardziej cywilizowany i produkują sprzęt uniemożliwiający działania nielegalne. Nasze "Forum" też nie popiera łamania prawa! Inne "Forum" - tak!
|
|
rafc1o
|
|
hęm czy ja chcę łamac prawo ? pytam się czy jakoś da sie DOSTOSOWAC to dvd do polskich warunków żeby mi działało ze wszystkimi płytami :) mam mozliwośc przegrywania filmów z vhs na dvd i lipa bo nie mogę tego obejrzeć :/
wątpię żeby to było łamaie prawa
Zmieniony przez - rafc1o w dniu 2006-03-07 20:32:53 |
 |
|
|
|
chinch
|
|
Łamaniem prawa jest zarabianie , publiczne odtwarzanie itp na kopiowanych, a chronionych prawem autorskim utworach audio i video itp, robienie kopii na uzytek wlasny nie jest piractwem! a co do meritum sprawy to prawdopodobnie nie da sie nic z tym zrobic! twoj player jest zbudowany w ten sposob ze "czyta" wylacznie oryginalne-tłoczone plyty dvd, watpie aby np zmiana software'u pomogła... |
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Zdecydowanie pomogła by zmiana oprogramowania ale skąd je wziąć?
Czytać powinna wszystkie nagrania, także te z nagrywarek stacjonarnych i komputerowych. Tylko zwrócić należy uwagę w jakim systemie są one nagrywane (DVD-R czy DVD+R) i czy to DVD może czytać oba te formaty?
Płyty zabezpieczane są zwykle w dwóch wersjach. Jedna to "Tylko do odtwarzania" i druga "Możliwa do wykonania tylko jedna kopia".
Zmieniony przez - Preskaler w dniu 2006-03-08 08:32:34