Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 901 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | GSM
RS232 do Panasonica G450 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "RS232 do Panasonica G450"   

TJM
 Wysłana - 11 lipiec 2003 17:31        | zgłoś naruszenie regulaminu

Nie wiecie czasami skąd wytrzasnąć schemat takiego kabla, który pozwoli wykorzystać ten telefon jako modem ?
Przydałby mi się czasami jak gdzieś wyskakuję a mam przy sobie laptopa i zachodzi konieczność połączenia z netem; wiem że (chyba) taki sam kabel był stosowany w połączeniu z jakimś softem do edycji i wysyłania SMSów z kompa (nawiasem mówiąc to z ciekawości ten soft też bym obejrzał).

Zapraszam na SFD w sieci IRC: #sfd - półoficjalna strona kanału: [lesniczy.glt.pl]
Strona nie istniejącego jeszcze (oficjalnie) KFD -> [kfd.div.pl]
Trust No One... Lame_Hunters.sq... SFD has You

Maciek_S
 Wysłana - 30 lipiec 2003 22:25       [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki kolego za info na temat tranzystorów do CB.
W sprawie Panasonic 450 : nie posiada on wbudowanego modemu, który jest niezbędny do pracy w sieci, tak jak np GD93. Jeżeli chodzi o transmisję danych, to najlepszy jest interface PCMCIA, którego raczej się nie zbuduje w domowych warunkach, nawet się nie opłaca. Kiedyś pracownik Polkomtel'a powiedział mi, że stara NOKIA 3110 (warta może z 30 zł) może być wykorzystana do połączenia z siecią, ale wymaga nakładki systemowej do Windozy, którą mogę zakupić za drobną kwotę 600 zł. może istnieje jakiś podobny program w necie, ale go nie mogę ustrzelić.

Pozdrowienia: Maciek_S skan76@poczta.onet.pl

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

RS232 do Panasonica G450

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL