Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1268 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Radmor 5102 QQ - niesprawny 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Radmor 5102 QQ - niesprawny"   

TheNut
 Wysłana - 4 listopad 2004 15:21        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam, niedawno odkupiłem Radmora 5102 Stereo HiFi Quasi Quadro, ktory jest uszkodzony, a dokladnie brak w nim pewnej czesci.
Troche szczegolow:
Po rozkreceniu go, zauwazylem, ze brakuje w nim czego. Brakuje elementu, ktory jest umieszczony obok transformatora, nad kondensatorami (tymi duzymi). Wg mnie brakuje tam ukladu graetza, ale nie jestem tego pewny. Prosil bym o pomoc osobe ktora miala stycznosc z tym modelem, lub wie czego tam brakuje. Pozdrawiam i dzieki z gory!

Preskaler
 Wysłana - 5 listopad 2004 06:37      [zgłoszenie naruszenia]

Jeśli brakuje jakiegoś elementu to powinny być odlutowane (odcięte) od niego przewody. Ile jest tych przewodów? Jeśli to ma być "Grec" to powinno być 4. Dwa z nich powinny "iść" do trafa a pozostałe dwa do układu (zasilania wzmacniacza). Poza tym trzeba spróbować zrobić pomiary! Czy jest jakiekolwiek napięcie STAŁE w tym wzmacniaczu? Czy jakakolwiek kontrolka się świeci? Czy z transformatora dochodzi NAPIĘCIE ZMIENNE do tego prostownika?

Preskaler

Specjalista -

R. Horror
 Wysłana - 5 listopad 2004 09:34       [zgłoszenie naruszenia]

Witam!

Jeśli dobrze zrozumiałem, brakuje modułu PZS. Jest to nie tylko prostownik graetza, ale praktycznie cały zasilacz przedwzmacniacza i tunera w Radmorze...
Można by go zbudować go od nowa, nie jest skomplikowany...

Schemat Radmora masz poniżej, zasilacz jest w prawym górnym rogu
[classicaudio.republika.pl/images/pre/unitra/radmor/5100/sche02.jpg]

ROCKY HORROR

Właściciel drzewa bananowego :-)

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Radmor 5102 QQ - niesprawny

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL