Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1365 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Radmor na pilota? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Radmor na pilota?"   

WW
 Wysłana - 5 sierpień 2004 13:49        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam!
Ma ktoś pojęcie, czy można zamontować zdalne sterowanie do Radmora 5102? Wystarczy mi regulacja głośności i przełączanie stacji. Jeśli tak, to proszę o jakieś konkretne wskazówki.
Pozdrawiam

wolo
 Wysłana - 8 sierpień 2004 00:01      [zgłoszenie naruszenia]

ja w swoim czasie mialem taki pomysl, zeby zamontowac do jakiegos wzmacniacza (od glosnosci byl tam suwak) takie cos wymontowane z cdromu, jest to taki silniczek i szyny po ktorych jezdzi sobie laser w ta i spowrotem. trzebaby to ladnie jakos zamontowac w srodku, kabelki jakies puscic... niestety nie starczylo checi. w radmorze jest pokretlo wiec trzebaby wymyslic cos innego ale to tez by sie dalo.
zdalne - pewnie masz na mysli pilota ? jakies kity do sterowania podczerwienia pewnie bys znalazl w sklepie z elektronika... ale cos blizej to niech powie ktos, kto sie zna bo to nie moj temat

mejk lof, not łor !

R. Horror
 Wysłana - 8 sierpień 2004 03:33      [zgłoszenie naruszenia]

Teoretycznie nic nie stoi na przeszkodzie - Potencjometr silnikowy można kupić, a jako elektronikę wykorzystać jakieś istniejące opracowanie. Problem jednak będzie leżeć w dopasowaniu potencjometru, który prawdopodobnie nijak nie będzie pasować do otworów w płytce drukowanej przedwzmacniacza, a elementy za potencjometrem będą zawadzać silnikowi.
Mogą być też problemy ze sterowaniem sensorami przełączania stacji, które przy swojej stosunkowo dużej rezystancji wewnętrznej najpewniej będą się blokować nawet przy otwartych kluczach układu sterowania...

Zmieniony przez - R. Horror w dniu 2004-08-08 03:35:01

ROCKY HORROR

Właściciel drzewa bananowego :-)

Specjalista -

WW
 Wysłana - 8 sierpień 2004 08:51      [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki za odpowiedzii. Chyba dam sobie spokój.

radziejZG
 Wysłana - 11 wrzesień 2005 14:26       [zgłoszenie naruszenia]

WW ja też mam RADMORa 5102-TE i chcę go najpierw naprawić a później zrobie pilota do niego. Mi wystarczy żeby pilot regulował głośnosć no i żeby włanczał i wyłanczał amplituner. Jak to zrobie to napisze jak to zrobiłem i lile mnie to wyniosło.

POZDRO

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Radmor na pilota?

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL