| Autor |
"Rozkodowywanie dekodera" |
|
|
Mat1111
|
|
Wysłana - 11 kwiecień 2007 23:37 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam. Mam pytanie czy istnieje mozliwosc rozkodowania dekodera cyfrowego polsatu marki samsung. Z góry dziękuje za wszelkie informacje.
| |
|
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Rozkodowywanie jest przestępstwem i my nie zajmujemy się tym tutaj!
|
|
|
Mat1111
|
|
W takim wypadku dlaczego odpowiadał pan na podobne artykuły od innych użytkowników. |
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Odpowiadałem ale jak? Na ten też odpowiedziałem!
|
|
|
Mat1111
|
|
|
|
|
juls
|
|
witam,czy dekoder polsatu który po wygaśnięciu umowy został zablokowany , może się jeszcze w jakiś sposób do czegoś przydać i czy istnieje możliwość ustawienia go tak aby odbierał kanały ,,fri'' np. z astry -Ehostar DSB 717 |
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Taka jest, niestety, polityka "Polsatu" i ingerencja w osobiste dobro indywidualnego klienta jakim jest jego własność - dekoder! C+ po wygaśnięciu z nią umowy umożliwia odbiór programów FTA ze wszystkich satelitów a nawet jeśli znów chcemy z nią podpisać umowę to tylko dostaniemy samą kartę, która po włożeniu do dekodera rozkoduje kanały, na które podpisaliśmy umowę. Są podobno sposoby na rozkodowanie takiego dekodera po "Polsacie" ale nie wiem czy to jest prawdą, jak trudno to ew. zrobić i czy jest to możliwe. Może ktoś z kolegów będzie miał więcej informacji na ten temat?
|
|
|
zbysiu13
|
|
Witam, powracam do tematu, bo sam przerabiałem niedawno sprawę. Jeśli nie było zaległości w płaceniu abonamentu, czyli rozstaliśmy się z CP bez pretensji z ich strony- nie ma problemu z odbiorem kanałów FTA. w środku Echostara jednak musi być karta z nim "sparowana". Jeśli dłuższy czas nie używaliśmy sprzętu może pojawić się komunikat w stylu "karta zablokowana". I nie odbierzemy nic. Wtedy wystarczy na przykład zadzwonić sobie na infolinię CP, wybrać ponowienie sygnału, wstukać numer karty i... czekać kilkanaście minut Przerabiane wczoraj. Sprzęt nie był używany prawie rok, Echostar 616, FTA śmigają.
Zmieniony przez - zbysiu13 w dniu 2010-02-20 07:55:00
Zmieniony przez - zbysiu13 w dniu 2010-03-15 23:00:06
|