| Autor |
"STX czy Altus" |
|
|
metter
|
|
Wysłana - 1 listopad 2006 03:01 | zgłoś naruszenie regulaminu
|
|
|
tajniaczek
|
|
ja bym wzioł altusy, bo sam tak mam.. ale nie potrafie uzasadnic
|
|
Michel424
|
|
jak najbardziej altusy!!!polecam
|
|
metter
|
|
tez tak myslalem na poczatku ale jednak te altusy maja juz swoje lata a stx'y sa nowe :/ poza tym nie wiem jak duze sa 110, zaraz poszukam informacji bo stx rozmiarem wspaniale pasuje mi w rogi pod sufitem. Jakbym mial wiecej miejsca to kupilbym f-150 stx'a. Ale czy ktos slyszal w akcji oba zestawy kolumn i jest w stanie stwierdzic ze 100% pewnoscia ktore graja czysciej ?? |
 |
|
|
|
tajniaczek
|
|
wysokośc 65
szerokość 33
głebokośc 28,5
altusy 110
|
|
R. Horror
|
|
Co z tego że "Altusy mają swoje lata"? Nie wszystko co stare, jest złe. W dzisiejszej sytuacji rynkowej jest wręcz odwrotnie.
Tonsil to jednak Tonsil, żaden STX mu nie dorówna ani parametrami, ani jakością wykonania.
Swoją drogą, rogi pod sufitem to chyba najgorsze możliwe ustawienie dla kolumn .
Zmieniony przez - R. Horror w dniu 2006-11-01 11:38:32
 |
|
|
|
Michel424
|
|
zgadzam sie z przedmowca!!!!!!!!w 100%
|
|
metter
|
|
ok, to biore altusy ale co do rogów sie nie zgadzam, przynajmniej jezeli chodzi o moj pokoj ktory jest raczej dlugi niz szeroki, a ustawienie kolumn w rogach ma krotszej scianie, pod sufitem a ustawienie glosnikow pod katem 45/45/45 stopni daje rewelacyjny efekt w korytarzach badz dlugich pokojach :P:P:P fale dzwiekowe w pewnym momencie łacza sie w fale stala co daje znacznie lepszy efekt rezonansowy, co wiecej fale o nizszej czestotliwosci wzmacniaja sie przez spotkanie z druga czesccia tych samych fal pod katem 90 stopni a wczesniej powstala fala stala wysokiej czestotliwosci... jednym slowem im stoisz dalej od glosnikow tym bardziej drzy :) |
 |
|
|
|
Michel424
|
|
No z tego co zrozumialem to dobrze mowisz o tych 45 stopniach ale glosniki nie pod sufitem!!! tylko na podlodze!!
|
|
metter
|
|
ale wlsnie pod sufitem, tylko ze w gre wchodzi jedynie parkietowa podloga, badz panel albo plytki, wiadomo ze jak ktos mam dywan badz wykladzine to wyglusza :)
a tak serio to dlaczego altusy ?? Czym tak na prawde sie roznia te kolumy bo mi szczerze - stxy bardziej sie podobaja :P |
 |
|
|
|
Rafacker
|
|
^_^
|
|
Ludzie co wy widzicie w altusach i kolumnach ktore są robione na wzor altusa ?
Są setki innych lepszych kolumn a nie "huczące" altusy, ile masz kasy na kolumny ?
 |
|