Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1041 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Samsung MM-B9 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Samsung MM-B9"   

slawekkk
 Wysłana - 25 luty 2003 11:10        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam

Mam prośbę.
Otóż noszę się z zamiarem zakupu mikrowieży Samsung MM-B9.
W spisie treści "RADIOELEKTRONIKA" 11/2002, który odnalazłem w internecie doczytałem się, że właśnie w tym numerze były zamieszczone recenzje i opinie użytkowników dot. tego modelu. W związku z tym bardzo bym prosił jeżeli to możliwe o przysłanie mi treści tego artykułu, bądź podpowiedź w jaki inny sposób do niego dotrzeć. A tak wogóle to czy coś byście mogli powiedzieć o tym modelu - byłbym bardzo wdzięczny.

Sławek

R. Horror
 Wysłana - 25 luty 2003 14:51      [zgłoszenie naruszenia]

Jak chodzi ogólnie o Samsungi - jest wiele opinii , ale mało która jest pozytywna.
Nie znam akurat tego modelu , jednak o jakościowym poziomie sprzętu tej firmy mogę się wypowiedzieć podając konkretny przykład.
Mój brat któregoś razu kupił MINIwieżę(nie MIKRO , więc teoretycznie wyższej klasy) Samsunga...I okazało się że sprzęt wykazuje pewne usterki. Problem był taki , że przy włączeniu podbicia basu dało się słyszeć...PRZESŁUCH SYGNAŁU Z TUNERA , i to dość wyraźny! Z wiadomych przyczyn znacznie obniżało to komfort użytkowania. Z ciężkimi oporami udało się wymienić urządzenie na inny egzemplarz , jednak i tu kicha . Pomijając powtórkę problemów z tunerem , doszły jeszcze uciążliwe przydzwięki przy rozruchu silnika od napędu CD. Wogóle samo brzmienie całego systemu nie było delikatnie mówiąc - nie zadowalające. Zwrot pieniędzy za bublowaty produkt trzeba było osiągać wręcz na drodze prawnej! Cała akcja trwała kilka miesięcy , ale jakoś poszło...W każdym razie tak wygląda sprawa ze sprzetem muzycznym Samsunga.
Ponadto , miałem raz do czynienia z magnetowidem Samsung , i szczerze przyznam że nie spotkałem się jeszcze z bardziej tandetnie wykonanym mechanizmem. Charakteryzował się on luzami , sporą bezwładnością pracy , i niezbyt pewnym ładowaniem kasety.
Akcesoria komputerowe typu CDromy i twardziele Samsunga też nie cieszą się zbyt dobrą opinią.
Podsumowujac jest to firma niesolidna i raczej niezbyt godna zaufania. Nie polecłabym nikomu zarówno sprzętu audio , jak i wogóle wszystkiego innego spod ręki tej firmy , bo prawdopodobnie wynikły by z tego same kłopoty.
Podobnie może być z innym koreańskiej produkcji sprzętem , dlatego raczej watro unikać wyrobów z tamtąd pochodzących.
Jakby ci przyszło na myśl kupować sprzęt Sony - odradzam już całkowicie , w brew panującym pozorom ta firma również nie dba o poziom jakościowy swoich wyrobów , ale o tym wypowiadałem się już wcześniej(najwięcej w "Ja też mam problem z CD !!!")
W sumie polecłabym raczej coś z oferty Panasonica lub ewentualnie Technicsa(ale tu już koszty ) , jednak najlepiej ciągnąć na porządnych , klasycznych staruszkach Unitry
Pozdrowienia

Rocky Horror

Specjalista -

mateos99
 Wysłana - 4 marzec 2003 14:07       [zgłoszenie naruszenia]

Jesli chodzi o MiniWieze, to nienajgorsze sa JVC, szczegolnie ze nie sa za drogie. Mialem doczynienia dlugi czas z jedna - nie pamietam typu - taka z przezroczysta kieszenia na CD na czole, otwierana do gory - tak ze widac jak plyta sie kreci. Dzialala 2 lata bez awarii, dzwiek miala calkiem przyjemny, parametry nienajgorsze i co wazne wygladalo na to ze podane uczciwie, equalizer faktycznie dzialal. Podstawowa wada byly slabiutkie kolumienki (jeden glosnik, obudowa subwoofer). Uszly w tloku, ale po podlaczeniu starych tonsili roznica ktora bylo slychac byla porazajaca. O samsungach nic nie wiem, ale kolega mial CDROM samsunga. 3 miesiace bo potem sie zepsul.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Samsung MM-B9

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL