| Autor |
"Schemat wzmacniacza" |
|
|
Misiek61
|
|
Wysłana - 21 maj 2007 18:56 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam!! skonczylem mature wiec mam troszke wiecej wolnego czasu na elektronike potrzebuje jakiegos schematu wzmacniacza samochodowego, nie myslcie ze nie szukalem w google, szukalem ale chcialbym jakis sprawdzony uklad. jezeli ktos zbudowal jakis ukladzik i jest zadowolony z niego to prosilbym o schemat. z gory dziekuje, sogi w nagrode poleca
| |
|
 |
|
|
|
york36
|
|
ok.TDA 1562Q , dobry jest.Uwaga na pompe, lepiej dać 2x4700mikro na gałąż.
|
 |
|
|
|
virus213
|
|
witam jestem nowy na forum.mozecie mi podeslac schemat wzmacniacza opartego na układzie scalonym TDA1562q. z gory dziekuje pozdrawiam. |
 |
|
|
|
R. Horror
|
|
Google się popsuło? Na pierwszej stronie wyników wyszukania frazy "TDA1562q" jest co najmniej kilka odnośników do noty katalogowej układu, w której jest wszystko, włącznie ze schematami .
 |
|
|
|
virus213
|
|
jak wpisze w google ta fraze to wyskakua sklepy elektroniczne z tym wlasnie ukladami. ale ok znalazlem juz schemat w edw mojego taty :) |
 |
|
|
|
virus213
|
|
a no i jeszcze jedno jaki przedwzmacniacz zastosowac w tym wzmaku??? przydal by sie przynajmniej bass sopran balans no i oczywiscie glosnosc. jesli pisze cos zle to nie denerwujcie sie dopiero zaczynam przygode z elektronika :) |
 |
|
|
|
virus213
|
|
a no i chcialbym jakis na tranzystorach bedzie to dobrze dzialac???
|
 |
|
|
|
R. Horror
|
|
Ja znalazłem notę już w trzecim odnośniku w wynikach wyszukiwania...
[http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/T/D/A/1/TDA1562Q.shtml]
cytat:
"jesli pisze cos zle to nie denerwujcie sie dopiero zaczynam przygode z elektronika"
Dlatego pierwsza moja porada na tym forum będzie następująca: jeśli chcesz coś dodać do wypowiedzi, nie trzeba pisać postu pod postem, można je edytować. Służy temu przycisk z ikonką kartki i ołówka obok daty posta .
Apeluję o korzystanie z tej funkcji.
Projekt przedwzmacniacza z wszelkimi wymienionymi regulacjami również można podpatrzeć z istniejących, choćby w różnych naszych wzmacniaczach produkcji krajowej - Diorach, ZRK, Fonikach itp. Zwykle spotykało się właśnie tranzystorowy układ.
 |
|
|
|
virus213
|
|
zlazylem ten wzmacniacz i am problem na poczatku gral fajnie a potem zaczol przerywac w cyklach po okalo 5 sekund gra i przestaje i tak w kolko w czym tkwi problem??? wszystkie luty sa dobre bo sprawdzalem kilka razy, zaowarzylem ze wzmacniacz pobiera duzo pradu i sie grzeje mimo ze steruje go z mp3. myslicie zo moze to bys wina uszkodzonej kostki? no ale przeciesz na poczatku gral i nagle przestal
Zmieniony przez - virus213 w dniu 2009-03-07 20:29:10
Zmieniony przez - virus213 w dniu 2009-03-07 22:14:15 |
 |
|
|
|
virus213
|
|
juz po problemi wzmacniacz dziala jakas magia sam sie naprawil. teraz mam inny problem chcialbym zamontowac na obudowie lampy wylacznie dla "parady" mozesz mi powiedziec jak je podlaczyc aby tylko sie jazyly??? a na mysli jakis schemat.one nie maja nic robic tylko swiecic i ladnie wygladac ;D |
 |
|
|
|
Michel424
|
|
Nie wiem o co ci chodzi teraz...