Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 2920 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
Sky Star 2 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Sky Star 2"   

thr88
 Wysłana - 7 sierpień 2006 19:49        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam! Mam zamiar kupić kartę Sky Star 2 i dreczy mnie jedno pytanie, a mianowicie czy możliwe jest łączenie sie z internetem za pomocą satelity?? W instrukcji, którą ściągnełem jest napisane:"Jednokierunkowy internet z satelity - zasada działania: Tego typu usługi dostępu do internetu wykorzystują 2 kanały przesyłowe:
- kanał zwrotny do wysyłania danych i sterowania kanałem satelitarnym (dowolne połączenie z internetem np. Modem, komórkowy GPRS, LAN...)
- bardzo szybki kanał do odbioru danych np. w EOL e-DSL online do 768kbit/s a offline download ok. 2Mbit/s
Główną korzyścią zastosowania jednokierunkowych łącz satelitarnych jest znaczne przyśpieszenie transferów przy pobieraniu danych"
Czy ktoś może mi wyjaśnić o co w tym chodzi, sciągam sygnał z satelity czy jak? I co oznacza to ze jest "jednokierunkowy"?? Prosz o pomoc i z góry dziękuje!!

zbys
 Wysłana - 8 sierpień 2006 01:20      [zgłoszenie naruszenia]

W stanach, to dziala tak:

Masz odbiornik satelity podpiety do lini telefonicznej. Do odbiornika komputer. I jak chcesz cos sciagac, to adres stronki jest wysylany dial-upem, a dane wracaja przez satelite. Jest wiec to bardzo szybkie, bo klikajac w linki, wysylasz tyko kilkadziesiat znakow adresu strony, a cala strona, czy inny plik zasuwaja przez satelite bardzo szybko do kompa. Czyli stronki otwieraja sie blyskawicznie, jakies filmiki, czy flesze chodza super itd... Natomiast gdybys chcial cos wyslac, to baaaaardzo wolno.

I ta jednokierunkowosc, to wlasnie przerzut przez satelite, jest tylko w dol. A odsylac musisz inna droga.

Zmieniony przez - zbys w dniu 2006-08-08 01:21:59

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

thr88
 Wysłana - 8 sierpień 2006 08:48      [zgłoszenie naruszenia]

W stanach jest dostepne ale czy u nas tez?? Aha i ile bym płacił za taką usługe? Skoro wysyłac tez musze?? I dziękuje za odpowiedz :D

zbys
 Wysłana - 8 sierpień 2006 17:45      [zgłoszenie naruszenia]

Ile to kosztuje w Polsce, to nie wiem. Z opisu podanego wczesniej przez Ciebie, wynikalo by, ze trzeba miec jakis wlasny, dowolny internet. W stanach, to w koszcie internetu satelitanego, byl tez ten dial-up. Jak u was to nie wiem.

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

thr88
 Wysłana - 8 sierpień 2006 18:42       [zgłoszenie naruszenia]

Ok. I tak dziękuje :D

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Sky Star 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL