Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 835 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Sluchawki 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Sluchawki"   

dawid98
 Wysłana - 21 luty 2003 20:34        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam!

Mam nadzieje ze zakladam temat w odpowiednim miejscu... ;)

Od jakiegos czasu mam problem ze sluchawkami (takimi zwyklymi komputerowymi). Otoz: Mimo ze dzwiek jest slyszalny na obu sluchawkach, to chyba nie jest odtwarzany jeden kanal dzwiekowy (czy jakos tak nie znam sie na tym). Po prostu w jednej piosence nie slychac glosu (czyli efekt playbacku), a w drugiej niektorych dzwiekow. Na kompie slychac za to tzw. szum cyfrowy (tutaj chyba cos strzelilem :)) Jedynym rozwiazaniem jest wlozenie wtyczki do polowy otworu do sluchawek (i wiezy i na komputerze), tyle ze ja nie bede jej caly czas przytrzymywal! Help! :)

veldiablo
 Wysłana - 21 luty 2003 20:36      [zgłoszenie naruszenia]

ciekawe czemu?? zapytaj sie poxter ale moze kabel zle podpiety lub cos w tym stylu bo n niespotkalem sie z tym jeszcze

slimak
 Wysłana - 22 luty 2003 17:04       [zgłoszenie naruszenia]

Jeżeli dodatkowo występuje efekt lekkiego echa to oznacza to, iż do słuchawek nie gochodzi sygnał GND czyli po prosty przerwany jest przewód masy !!!!! . Jest to pewne na 90 % reszta, czyli 10 % to cud Boży. Proponuję poszukać przerwy na ekranie kabla koniecznie !! Powodzenia z lutownicą.

Ślimak

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Sluchawki

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL