Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 952 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Laboratorium
Softstart silników AC 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Softstart silników AC"   

kylo_29
 Wysłana - 12 luty 2010 00:46        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowym użytkownikiem. Chciałbym poruszyć temat rozrusznika tyrystorowego silników AC. Czy ma ktoś może jakieś praktyczne schematy realizacji tego rozwiązania. Dziękuje za pomoc.

Preskaler
 Wysłana - 13 luty 2010 10:21      [zgłoszenie naruszenia]

To nie jest żart z Twojej strony? Wydaje Ci się,że wystarczy tyle info ile podałeś? Jeśli tak to zrobienie takiego układu leży poza Twoim zasięgiem. Po prostu - trzeba mieć o tym choć "zielone pojęcie"!

Preskaler

Znawca -

kylo_29
 Wysłana - 13 luty 2010 16:08      [zgłoszenie naruszenia]

Kolego mam zielone pojęcie. Trzeba mieć układ detekcji zera, i mikrokontroler, na którym można napisać program w którym po przejsciu przez zero sieci będzie odliczał czas w którym ma stopniowo załączać triak. Kolego mi nie chodzi o Twoje wywyższanie się bo wiesz więcej, napisałem ten post bo chcę się czegoś nauczyć.

Preskaler
 Wysłana - 14 luty 2010 08:51       [zgłoszenie naruszenia]

Tu nie chodzi o żdne wywyższanie lecz o logiczne myślenie! Albo napiszesz WSZYSTKO na ten temat (wszystkie parametry lub opis funkcji jakie ma to urzązenie wykonywać) albo daj spokój bo takie wyciąganie od Ciebie wiadomości to tylko strata czasu. Zastanów się i powiedz czy z tego Twojego, pierwszego postu można cokolwiek wywnioskować? Czy to ma być tylko teoretyczne rozważnie (z jakiegoś przedmiotu w szkole, na jakim poziomie itp?) czy praktyczne z teoretycznym projektem? Tak postawione pytanie świadczy o braku poszanowania Forumowiczów lub kompletny brak wiedzy na powyższy temat! Jeśli twierdzisz, że wiedzę posiadasz więc wniosek jest tylko jeden!

Preskaler

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Softstart silników AC

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL