Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 3194 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Sony CDX MP40 i Subwoofer aktywny 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Sony CDX MP40 i Subwoofer aktywny"   

D-fens
 Wysłana - 3 maj 2005 23:16        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam szanownych forumowiczów!
Poczytałem trochę Waszych wypowiedzi i postanowiłem poprosić o fachową radę z nadzieją, że tu otrzymam odpowiedź.
Sprawa ma się tak - posiadam od ponad roku w/w radio Sony CDX MP40. Jestem z niego bardzo zadowolony ale człowiek to takie zwierzę, że coraz więcej chce ale za niską cenę. Mam możliwość zakupienia niedrogo Subwoofera aktywnego (tuba) 150 lub 200 W. PYTANIE - Czy jest możliwość podłączyć to coś do mojego radyjka? Jeżeli jest to możliwe to jak to zrobić. Widziałem na tubie gniazda na chinche jak sie nie mylę. Nie chciałbym wydawać pieniążków na wzmacniacz i woofer bo to powieli moje koszty a jakości nie docenię bo audiofil ze mnie ..... amatorem jestem :)

Z góry dziękuję za pomoc w sprawie

faceman
 Wysłana - 4 maj 2005 00:22      [zgłoszenie naruszenia]

Można. Za pomocą chinch lub przewodów głośnikowych. Nie zapomnij o zasileniu suba.

D-fens
 Wysłana - 4 maj 2005 20:07      [zgłoszenie naruszenia]

Ucieszyłem się, że można ale dalej nie wiem jak to zrobić i czy sam sobie z tym poradzę. Wiem, że pewnie jest to dziecinnie proste :).
Na tylnej ścianie radia mam chinche BUS AUDIO IN (chyba do zmieniarki), AUDIO OUT FRONT i REAR (jak mniemam do głośników przednich i tylnych). Nie widzę natomiast oddzielnego wyjścia na suba. Zapewne muszę podłączyć go pod jedno z wyjść na głośniki - pytanie pod które? Pod jedno czy pod wszystkie? Mam głośniki przednie i tylne podłączone ale zawsze można zrezygnować z tylnych (kiepskie fabryczne)

Zmieniony przez - D-fens w dniu 2005-05-04 20:08:06

faceman
 Wysłana - 5 maj 2005 00:02      [zgłoszenie naruszenia]

Pisałeś że na subie masz wejście chinche. jeśli tak to podpinasz kable od radia np. tylne do suba i lata. Pamiętaj o pociągnięciu osobnego zasilenia suba

D-fens
 Wysłana - 5 maj 2005 10:34       [zgłoszenie naruszenia]

Wielkie dzięki! Teraz już sprawa jest dla mnie jasna!
Wiedziałem, że tutaj moge liczyć na pomoc!

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Sony CDX MP40 i Subwoofer aktywny

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL