Chcę sobie kupic telefon w plusie na abonamencie najtańszym i ceny tych telefonow są bardzo przybliżone , tylko nie umiem się zdecydować czy wziąć sobie eryka czy siemensa (akurat te dwa modele mi się widzom),napiszcie co myślicie. z góry thx
no ale napiszcie cos więcej, bo wiem że kiedys to ten ericson był bardzo polecany,a teraz niby siemens jest lepszy ,dajcie jakeis argumenty za i przeciw
Jeżeli moja wypowiedź Ci się spodobała to nie dawaj Sog'a tylko wejdż na [http://www.pajacyk.pl] i kliknij na pajacyka. Będzie z tego większy pożytek niż z Sog'a!
wielkie dzięki ,to juz wiem ze mam wziąć siemensa ,ale mam jescze jednom prośbę ,czy moglibyscie to troche rozwinąć,plusy i minusy tych telefonów ,bo wy sie tam na tym znacie a ja ciemna masa ,of kors po sogu juz zapodaje
tutaj mam taki mały artykół z telefonia.wp.pl , niejaki ranking telefonów na sierpien 2003
I. Półka wyższa
1. Nokia 7250
2. Siemens S55
3. SonyEricsson T68i
4. Nokia 6800
5. Nokia 6610
6. Nokia 7210
7. Siemens SL55
8. Nokia 6100
9. Ericsson T39
10. Nokia 5100
11. Nokia 6310i
12. Nokia 6510
13. Nokia 8310
14. Nokia 6310
15. Motorola V60
1 miejsce w aktualnym rankingu dalej zajmuje Nokia 7250. 4096-cio kolorowy wyświetlacz, kamera, ponad 5MB pamięci, a wszystko to zamknięte w obudowie o bardzo rozsądnych wymiarach i wadze. Boli jedynie brak Bluetooth i klienta e-mail.
2 miejsce przyznaliśmy Siemensowi S55 za duże możliwości i doskonały aparat z lampą błyskową - pozycja sprzed kwartału zachowana.
3 miejsce zajął SonyEricsson T68i - długo panował niepodzielnie na rynku telefonów, jednak został w końcu zdetronizowany. Dalej jednak posiada ponadprzeciętne możliwości i parametry (mimo, iż nie jest już produkowany), co w połączeniu z cenami w aktualnych promocjach niektórych sieci czyni z niego lidera w kategorii "power" (stosunek możliwości do ceny).
Ostatnie miejsce zajmuje Motorola v60, która poza swoim prestiżem nie prezentuje specjalnie nic ciekawego, na uwagę zasługuje jednak trwała, aluminiowa obudowa.
Nowe telefony w najwyższej półce to Nokie 6800 oraz 6100, a także Siemens SL55 - wszystkie zajęły pozycje poza podium, plasując się jednak wysoko.
II. Półka średnia.
1. Alcatel 715
2. Nokia 3300
3. Samsung SGH-V200
4. Siemens M55
5. SonyEricsson T300
6. Motorola T720
7. Philips Fisio 820
8. Siemens SL45(i)
9. Siemens ME45/S45(i)
10. Ericsson T65
11. Nokia 6210
12. Siemens C55
13. Motorola V66
14. Nokia 5510
15. Nokia 5210
i wg tego materiału ,wziąłbym tego ericsona ,nie potrzebny mi jest aż tak bardzo ten aparat, obejde się bez niego ,zależy mi na solidnym telefonie ,który mnie nie zawiedzie w żadnej sytuacji.
tak sie sklada ze jeszcze i mam tego eryka T68i i jak dla mnei wada jest wolne menu!!wiecej raczej niema, zgrabny, ladny a co dla mnie wazne bardzo wytrzymaly!!
ale jednak siemens jest nowszy! z lepszym wyswietlaczem, ale jesli ci na tym niezalezy to kup eryka
Jeżeli moja wypowiedź Ci się spodobała to nie dawaj Sog'a tylko wejdż na [http://www.pajacyk.pl] i kliknij na pajacyka. Będzie z tego większy pożytek niż z Sog'a!
rowniez posiadalem sony ericssona t68i ale musze powiedzec ze nie spelnil do konca moich oczekiwan
no ale jak sam mowisz potrzebny Ci fajny telefonik a sonio eryk na pewno do takich nalezy
mi osobiscie przeszkadzalo wolne menu brak javy polifoni i dosc slaby jak na te czsy wyswietlacz <ktory mimo ze mial jedyne 256 kol i tak berdzo ladnie sie prezentowal>
jesli chodzi o siemensa to na pewno bardzo proste solidne i intuicyjne menu dobre wykonanie, lepszy aparat wiecej kol<4096> polifonia i jak sie nie myle to java tez.
aha przewaga eryka nad siemensem jest to ze t68i ma jeszcze bluetooth
ale to w sumie dla przecietnego uzytkownika zbedny luksus.
Proste podsumowanie: siemens jest nowszym modelem a co za tym idzie lepszym.
nie zastanawiaj sie tylko bierz siemensa!