Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 2575 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Śmietnik
Statyw do aparatu cyfrowego 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Statyw do aparatu cyfrowego"   

aivi88
 Wysłana - 4 grudzień 2005 11:18       

Przeniesiona przez Arnold_S. z działu 'Cyfrówka'. | zgłoś naruszenie regulaminu

Chciałabym kupić chlopakowi prezent-statyw do apratu cyfrowego. Nie orientuje sie jednak wogole w tym temacie...Interesowalby mnie jakis niedrogi (do 60 zł) ale dobry (wysokosć po rozłożeniu do 110cm byłaby ok-nawet troche mniej tez by moglo byc. Na co zwrocic uwage przy zakupie statywu?jakie polecacie?prosze o odpowiedz
dzieki

+++++++++++++
Aivi

zbys
 Wysłana - 5 grudzień 2005 04:31      [zgłoszenie naruszenia]

Zapomnialas podac jaki aparat chlopak posiada. Bo to moze pomoc.

A tak w ogole, to statyw po rozlozeniu powinien stac stabilnie, nie chybotac sie. Sztywnosc nog statywu wiaze sie z jego waga i te takie najlzejsze to po prostu kit. Wiele aparatow cyfrowych nie ma mozliwosci wyzwalania przy pomocy wezyka i to zwiekasza wymagania stawiane statywowi. Po prostu przy naciskaniu spustu migawki nie moze sie chwiac.

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

Preskaler
 Wysłana - 5 grudzień 2005 11:37      [zgłoszenie naruszenia]

W swoim życiu wykonałem kilkadziesiąt tysięcy (zapewne) zdjęć i muszę przyznać, że ze statywu korzystałem sporadycznie (może kilkanaście razy?) i to tak z aparatu analogowego (m/inn.) lustrzanek jak i cyfrowego ("dobijam do 2 000 zdjęć). Zdecydowanie jednak wiele razy korzystałem ze statywu stołowego (do wykonywania reprodukcji). Wykonałem go samodzielnie ze starego powiększalnika a w zasadzie z jego części statywowej. Jest to dla mnie bardzo użyteczny "wynalazek" bo (przy braku skanera) wykorzystuję go bardzo często. Spróbuję wysłać fotki tego "urządzenia" może ktoś z nich skorzysta?

Preskaler

Preskaler
 Wysłana - 5 grudzień 2005 11:42      [zgłoszenie naruszenia]

Nie wiem jak można wysłać kilka fotek, więc wysyłam w kolejnym "Poście"! Na wcześniejszym zdjęciu widoczna śruba mocyjąca aparat (najlepsza oryginalna od lampy błyskowej czy od starego futerału aparatu analogowego) a na tym - ogólny widok statywu "repro" (z powiększalnika "Krokus" 2).

Preskaler

zoltarek
 Wysłana - 5 grudzień 2005 16:54       [zgłoszenie naruszenia]

Tutaj nadmienie jeszcze o jednej rzeczy. W przypadku statywu, żeby wpełni skożystać z jego zalet trzeba mieć wężyk spustowy, albo aparat z pilotem co jest w przypadku cyfraka bardziej prawdopodobne, ewentualnie kożytsać z timera, który pozwala na opóźnienie w dokonywaniu zdjęć. Chodzi o to, że jak naciskami spust migawki to zatrzesiemy wszystkim, w przpadku wężyka lub pilota ten problem jest wyeliminowany, a w przypadku timera drgania zdążą wygasnąć.

Pozdrawiam

[simedia.pl/]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Statyw do aparatu cyfrowego

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL