Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 3082 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Stereo / Kino domowe / Bolero / Diora / Koda 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Stereo / Kino domowe / Bolero / Diora / Koda"   

artfo
 Wysłana - 1 grudzień 2003 14:52        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam Wszystkich

Kilka dni przeglądałem formu i doszedłem do wniosku, że nie potrzebuje kina domowego w cenie do 3.000 zł, które miałoby zastąpić 10 letnie Bolero 200 i wieże Diory (WS 704).
Wydaje mi się, że wszystkie opinie użytkowników były przeciw kino domowe a za stereo w tej cenie.
Stereo poczeka na lepsze czasy, ale kino domowe mnie trochę kusi. Magnetowid, 18 letni Fisher odmówił płynnej współpracy, tak więc jestem trochę zmuszony coś kupić.
Jestem prawie zdecydowany na KODA 638 B w cenie 650 zł.
Ale kino domowe mnie kusi.
Co sądzicie o zestawie KODA DVD 638 B + AM-911 w cenie 1.099 zł, a co o DVD 638 B + AM-933 w cenie 1.699 zł, czy słyszeliście to?
Czy można w oparciu o Bolero 200 dokupując pozostałe głośniki zbudować kino domowe.
Planuje to wszystko w pokoju 22 m2.
Dziękuje za wszystkie opinie.

Cubestone
 Wysłana - 1 grudzień 2003 18:54      [zgłoszenie naruszenia]

Osobiscie nie slyszalem nic o komponentach tej marki tak tez w tym temacie Ci nie pomoge. Moge jedynie wypowiedziec sie na temat kina domowego z kolumnami bolero. Uwazam ze jest to sietny pomysl. Musisz tylko kupic amplituner dwie tylne kolumny i w zaleznosci od upowoban subwoofer. Glosnik centralny osobiscie odradzam poniewaz moim zdaniem psuje on caly efekt. Jak to sie zwyklo mowic gusta nie podlegaja dyskusji tak tez te kwestje pozostawiam pod Twoj sluch...

...keep your friends close enemies closer...

artfo
 Wysłana - 1 grudzień 2003 20:29      [zgłoszenie naruszenia]

Dziękuje za odpowiedź

Pomysł z Bolero przód + amplituner + 3 głośniki sat.central. odrzuciłem na początku ze względu na problemy z doborem głośników centralnego i satelit.
Prosiłem o pomoc Tonsil poradzili najlepiej nowy zestaw a jeżeli już to kolumny zestawu Voyager [http://www.tonsil.com.pl/products_frame.htm].
Ale teraz chyba wrócę w związku z twoim pomysłem odrzucenia głośnika centralnego. Czy ktoś już to próbował? Jak przełączać wzmacniacz / amplituner?
A właściwie to co chciałem zrobić na początku to:
pozbyć się DIORY i kupić któryś z ampltunerów firmy KODA
AV-502 [polpak.com.pl/koda_show_prod.php?show=av502]
AV-501 [polpak.com.pl/koda_show_prod.php?show=av501]
zostawić Bolero i dokupić pozostałe głośniki.

Muszę jeszcze poczytać to co pisaliście i to co może jeszcze napiszecie.

Zestawy firmy KODA, których pisałem wcześniej.
[polpak.com.pl/koda_show_prod.php?show=am933]
[polpak.com.pl/koda_show_prod.php?show=am911]

zoltarek
 Wysłana - 2 grudzień 2003 08:48       [zgłoszenie naruszenia]

Do kolumn Bolero nie trzeba suba. One nisko schodzą, zresztą coś takiego w swojej konstrukcji zawierają. Generalnie bolero to jest sub na którym jest w jedenej obudowie kopakcik 2 drozny. Częstotliwośc podziału dla najnizszych wynosi 100Hz.

Zoltar

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Stereo / Kino domowe / Bolero / Diora / Koda

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL