Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1116 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Sub 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Sub"   

Pawelas
 Wysłana - 1 październik 2003 17:01        | zgłoś naruszenie regulaminu

Czesc

Mam zestaw Creative Inspire 4400 (4.1) i w tym problem ze bas jest zbyt slaby tzn. po podkreceniu volume'a satelitki graja ok ale ten sub to totalna klapa - nie wyrabia. Zastanawiam sie czy nie wrzucic by czegos mocniejszego na jego miejsce tzn. zostawic wzmacniacz i wymienic sam glosnik. Co o tym myslicie ? Czy moze lepiej przerobic to na 5.1 Dodajac lepszego suba i centralny ale jaki musze miec do tego wzmacniacz ??

DjDamian
 Wysłana - 6 październik 2003 14:34      [zgłoszenie naruszenia]

Zgadzam sie sub w tym zestawie to porażka. Co do wymiany głosnika, może by pomogło, ale trzeba dobrać odpowiedni głośnik do tej obudowy. Nawet nie wiem ile tam jest litrów. Maksymalnie chyba z 4. Ale nie oczekuj cudów po wymianie głośnika...

Znawca -

Pawelas
 Wysłana - 6 październik 2003 18:37      [zgłoszenie naruszenia]

Z tego co odczytalem z glosnika to jest 20W RMS 4 omy, A moze by tak zrobic calkiem nowa obudowe, przerzucic cala elektronike i wlozyc moze glosnik powiedzmy 40 W 4 omy, ale jaka obudowe ??

tom tomala
 Wysłana - 6 październik 2003 18:56      [zgłoszenie naruszenia]

odwiedz stronkę tam znajdziesz wszystko na temat budowy suba [subwoofer.t17.ds.pwr.wroc.pl/articles.php?id=8]

Pawelas
 Wysłana - 21 październik 2003 17:09      [zgłoszenie naruszenia]

Co myslicie na temat przerobienia tego suba tzn. glosnik Tesla ARN 165-01/4 (60 W) i obudowa Bass-Reflex, ktora wyliczylem przez program WinISD o parametrach:

Number of drivers : 1
Box type : Vented
Box size : 20,0 l
Tuning frequency : 50,00 Hz
Vent : 2 vent(s)
17,00 cm length for each
0,047 m round

E.T.
 Wysłana - 22 październik 2003 18:21      [zgłoszenie naruszenia]

Cze sory że ja tak nie na temat ale czytam ten artykuł i nie wiem o co chodzi z tym sub4.1-sub5.1 co to w ogóle znaczy sub4.1 ? Czym się różnią od siebie itd.?

Pawelas
 Wysłana - 22 październik 2003 22:02      [zgłoszenie naruszenia]

to nie sub 4.1 czy 5.1 tylko zestaw.
Np. 4.1 to 4 glosniki satelitarne i 1 subwoofer, analogicznie jest z 5.1

E.T.
 Wysłana - 23 październik 2003 10:18       [zgłoszenie naruszenia]

Aha ok dzięki nie nie rozumiałem o co w tym chodzi .

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Sub

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL