Albowiem mam juz od jakiegos czasu jbl gto 1202d, mam do niego zwrotnice, którą zlozyl mi koles, ktory naprawia glosniki itd w komisie. Mam jednakze taki problem, bo glosnik ma grac mi w domu i probowalem juz wielu roznych projektow kolumn - z roznego materialu, rozna objetosc od 40l-120, br , zamkniete, wyglusznone i nie, projekty zwyczajne i takie z siecią kanalów wewnątrz. Dzis skonczylem robic kolejny projekt i sie wkurzylem i musze sie zapytac o to jakiegos speca z forum. Chodzi o to ze jakiej nie zrobie kolumny to efekt jest bardzo podobny, bardzo jak Chole**a , Róznica w graniu minimalusienka :P O co kurde chodzi, I teraz tak - nie chodzi o to ze wychodza suby slabe(nie sa najgorsze bo to narazie najlepszy glosnik jaki mialem, dotychczas jechalem na alphardach), ale dziwi mnie to ze jest taka mala roznica, a co jest w tym wszyskim najgorsze to to ze glosnik gra tylko w kilku rejonach pokoju( dam projekt mojego pokoju ktory narysowalem w paincie na szybko, i zanacze na czerwono rejony gdzie slychac bas, w innych miejscach nie slychac wogole basu tylko tupot regipsów). I to mnie najbardziej nie zadowala i ponadto czuje ze z glosnika mozna wyciagnac duzo lepszy efekt i dlatego probowalem na prozno roznych projektow. Koledzy, czego to jest wina ? glosnik taki i juz? czy wzmacniacza?(nie jest za dobry - sony f210 super legato linear)? czy pokoju? Prosze odpiszcie, acha jesli wasze odpowiedzi uswiadomią mi ze nalezy zmineic glosnik to prosze powedzcie jaki najlepszy glosnik do mojego pokoju kupic tak do ok 400zl i jaka kolumne zrobic , albo jaka kolumne zrobic do mojego 1202d? myslalem tez zeby sprzedac ten i kupic jbl gto 1502d o 8cm wieksza srednica- moze to cos da? dobra ten pomysl z zaznaczaniem obszarow gdzie slychac bas odpada :P ale powiem tam, najmocnij gra przy scianie miedzy drzwiami a kominem - tu az lupie, dobrze gra kolo komutera, i nad lózkiem pod sufitem, na srodku totalnie nic , przy szafie tez gó*no przy podlodze tez nic, przestawainie komumien po pokoju nic nie zmienia, czy moze ma wplyw ta ukosna sciana? Jestem ciekaw czy mnie zrozumiecie a za wszelkie odp dziekuje z góry, pozrdawiam
|