| Autor |
"Subwoofer Manta SW-508A" |
|
|
marchal16
|
|
Wysłana - 16 sierpień 2011 12:55 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam!
Zamierzam kupić tego subwoofera, ale nie wiem czy mogę podłączyć go bezpośrednio do komputera. Ma on wejście Line IN, ale jakoś nie mogę zauważyć regulacji poziomu dźwięku. Czyżby pokrętło o nazwie "level" jest od regulacji poziomu dźwięku i zarazem basów? Czy ten subwoofer mogę podłączyć normalnie do komputera, czy jest on tylko przeznaczony do wzmacniaczy z wejsciem na suba?
[allegro.pl/subwoofer-aktywny-do-kina-sw-508a-dwa-kolory-i1749549360.html]
| |
|
 |
|
|
|
zbysiu13
|
|
volume=poziom natężenia dźwięku, głośność
[http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=81675]
Można podpiąć do wszystkiego, o ile dobrze pamiętam. Do komputera też.
|
|
|
psiata
|
|
zreguly jest tak ze kazdy subwoofer posiada jakis wlasny poziom regulacji sily glosu oraz sily basu. mysle ze ten subwoofer o ktorym rozmawiamy tu na forum jak najbardziej bedzie sie nadawal do wspolpracy z komputerem zwlaszcza ze posiada to wejscie liniowe audio. |
 |
|
|
|
zbysiu13
|
|
Nie ma takiej reguły.
A poza tym- odpowiedzi już padły. Miałem kiedyś ten subwoofer w rękach.
|
|
|
atmeg
|
|
brry.Czyżby nie wolno było już wypowiedzieć się w temacie ?
Zmieniony przez - atmeg w dniu 2011-08-24 20:15:21
|
|
zbysiu13
|
|
br, wolno. Ale w ten sposób każdy temat może zawierać kilkadziesiąt odpowiedzi, których sens zawiera się w zdaniu: zgadzam się z przedmówcą. Różnymi słowami może być napisane, ale sens oczywisty.
Może coś nowego ktoś wpisze tu o tym subwooferze, o crossover frequency.... chętnie poczytam, i nie tylko ja
|
|
|
atmeg
|
|
HMM Czyżby pamieć serwera cierpiała z powodu większej ilości wypowiedzi? Poza tym nie dostrzegłem powielania treści.
Zmieniony przez - atmeg w dniu 2011-08-24 21:11:50
|
|
zbysiu13
|
|
Hm, czyżby wzrok cierpiał z powodu upałów...
Dobra, kończmy temat, jeśli autor ma jakieś wątpliwości co do tej Manty, prosimy o wpis.
I uprasza się o niewpisywanie: "Z reguły jest tak czy siak i myślę, że jest tak czy siak.. To bardzo ogólnikowe gdybania, a padło pytanie na temat konkretnego urządzenia.
|
|
|
psiata
|
|
to sa stwierdzenia kolego a nie a gdybania. jesli nie jest sie pewnym tego co sie pisze to poprostu lepiej tego nie pisac z oczywistych wzgledow. Ja jako ze jestem pewien tego co napisalem, zamiescilem dlatego swoj wpis na forum odnoszacy sie do omawianego urzadzenia. co prawda nie mialem tego urzadzenia w ekaach nie tez nie mialem cz nim zadnej innej stycznosci ale na logike to kazdy taki subwoofer powinien posiadc jakas regulacje basu i sily glosu (tak jest np. w moim Logitechu), ewentualnie regulacje czestotliwosci odciecia filtru dolnoprzepustowego znajdujacego sie przed wzmacniaczem w takim subwooferze. |
 |
|
|
|
paco128
|
|
Nie spotkałem się jeszcze, żeby w subach była regulacja basu... Jest odcięcie częstotliwości i głośność suba (chyba, że miałeś właśnie to na myśli). W lepszych modelach jest jeszcze przełącznik fazy. |
 |
|
|
|
zbysiu13
|
|
Ja piszę o konkretnym urządzeniu a tu widzę przekonywanie o wyższości reguł i "własnej logiki".
A co, jeśli w SW508 jest wbudowana fontanna?? Może być? Może. Czy to jest reguła? Nie.
Zmieniony przez - zbysiu13 w dniu 2011-09-02 01:50:51
|