Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 10386 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Subwoofer w samochodzie 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Subwoofer w samochodzie"   

ziomek1987
 Wysłana - 4 maj 2006 15:27        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam. w innym dziale nie chcieli mi pomoc wiec przyszedlem tutaj z nadzieja ze moze ktos pomoze jak podlaczyc tube z wzmacniaczem jezeli nie ma sie oodzielnego wyjscia na subwofer w radiu? zreszta nie wiemc zy moje ma takie bo nie ja nje kupowalem i poldaczalem. jest to Panasonic CQ-C1321N 50wx4 i wlasnie nei weim czy da sie tam podlaczyc tube. A jezeli tak to jak to zrobic? Aha i jeszcze mam w samochodzie 10 glosnikow wsadzonych (byly juz przy kupnie auta) 1 wysokotonowy z przodu 1 niskotonowy w drzwich z przodu 1 niskotonowy w drzwiach z tylu 1 wysokotonowy w drzwiach z tylu i przy polce sredniotonowy tak samo idzie na drugi bok samochodu czyli razem jakies 10 glosnikow. to jak podlaczyc wtedy tube?

Athlon 64 X2 3800+, Gigabyte M61P-S3, 1gb ddr2 kingston 667mhz, wd 160gb, seagate 60gb, nec dvd+rw, dvd lg, czytnik kart
leadtek winfast tv2000xp expert, creative wireless 8000, creative p380

MotoMan
 Wysłana - 4 maj 2006 18:37      [zgłoszenie naruszenia]

[img455.imageshack.us/my.php?image=lektub9vz.jpg] !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Musisz gdzieś znaleść w tym radiu sygnał i podac go na wzmaka suba. Spróbuj moze przez wyjscie słuchawkowe o ile takie istnije i o ile nie bedzie odłaczac głośników przednich.

"DIYAudio to nie życie, ale całe życie to DIYAudio..."

ziomek1987
 Wysłana - 4 maj 2006 18:57      [zgłoszenie naruszenia]

niestety nie mam gniazdka sluchawkowego w radiu a gdybym nawet mial to by odcinalo zwykle glosniki a jakos inaczej sie nie da? bo w subie we wzmaku sa jakies zlacza na lewy i prawy kanal. a jezeli tuba jest bez wzmacniacza to dalby rade pociagnac ten wzmak z radia glosnik o mocy 200w? a jezeli jest ze wzmacniaczem to chyab trzebabylo by jakos tam rozdzielic kable (prawy i lewy kanal) zeby bylo podlaczone jednoczesnie do innych glosnikow i do tuby. ale z tego co widze teraz chyba tuby nie wymagaja oddzielnego fgniazda bowiem widzialem tylko zlacze na prawy i lewy kanal (sie na tym zabardzo nie znam) a i jeszcze do czego sluzy te wejscie high input?

Athlon 64 X2 3800+, Gigabyte M61P-S3, 1gb ddr2 kingston 667mhz, wd 160gb, seagate 60gb, nec dvd+rw, dvd lg, czytnik kart

Rafacker
^_^
 Wysłana - 4 maj 2006 20:39      [zgłoszenie naruszenia]

Sub pod radiem bedzie grał kiepsko, za mała moc tymbardziej że masz tyle głośników - najlepiej jakbys zrobil zdjecie tyłu radia.
i wzmacniacza

"Masz problem z Projektem Audio lub zwrotnicą? Napisz to sie dogadamy ;-)"
[rafacker.cba.pl]

Specjalista -

ziomek1987
 Wysłana - 4 maj 2006 20:53      [zgłoszenie naruszenia]

tylko najgorzej ze nie mam jak zrobic zdjecia tego radia ale mysle ze w necie gdzies sa zdjecia. a gdyby podlaczyc tak jak pisalem z radia wypuscic dwa kanaly ley i prawy podlaczyc je do wzmaka, doprowadzic napiecie do wzmaka i ze wzmaka wypuscic kabel do tuby to by dzialalo??

DjDamian
 Wysłana - 4 maj 2006 21:40      [zgłoszenie naruszenia]

Odłącz któreńś z głośników, podepnij to pod hi input we wzmaku, a jak nie masz tego to robisz przejście z wyjścia wysokopioziomowego na nisko

-------------------------

Jeżeli muzyka męczy to znaczy że jest hałas

Znawca -

ziomek1987
 Wysłana - 4 maj 2006 21:56      [zgłoszenie naruszenia]

dobra sproboje. bedzie widac co bedzie sie dzialo jak cos to napisze

MotoMan
 Wysłana - 4 maj 2006 22:08      [zgłoszenie naruszenia]

Człowieku przestan z ta tubą!! To jest zwykły sub!!
Zobcz ten link => [img455.imageshack.us/my.php?image=lektub9vz.jpg]

Zmieniony przez - MotoMan w dniu 2006-05-04 22:09:05

ziomek1987
 Wysłana - 4 maj 2006 22:10      [zgłoszenie naruszenia]

tylko troche smieszna jakas ta tuba i kanciasta dla mnie tam moze byc tuba kazdy mowi jak chce

Michel424
 Wysłana - 4 maj 2006 23:07      [zgłoszenie naruszenia]

Wlasnie to kaciaste to jest prawdziwa tuba to to drogie to sob w ksztalcie walca !!

:)) Rowing

MotoMan
 Wysłana - 4 maj 2006 23:10      [zgłoszenie naruszenia]

To na co ty nazywasz tuba to subwoofer w obudowie o kształcie walca. A prawdziwa tuba ma za zadanie zwiekszysc ciśnienie wytwarzane przez głośnik w okreslonym pasmie, no i dodać charakteru dla głosnika co ni jak nie pasuje do twojej pseudo "tuby".

Mów sobie jak chcesz tylko niezdziw sie jak dostaniesz bana

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Subwoofer w samochodzie

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL