Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1153 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
TELEWIZOR DZIAŁA A PO 5 min obraz CIEMNIEJE 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "TELEWIZOR DZIAŁA A PO 5 min obraz CIEMNIEJE"   

euroalfa
 Wysłana - 10 listopad 2003 18:21        | zgłoś naruszenie regulaminu

CZESC mam problem z telewizorem(kolorowy, 14 cali, TELESTAR), właczam (jak jest zimny) obraz idealny a po jakies 5 min nagle obraz ciemnieje i zostaje tylko głos!Troszke sie znam nie wiem czy byłbym w stanie to sam naprawic jak bym widział co jest zepsute czy musze do serwisu isc.CO TO MOZE BYC I JAKI KOSZT DZIEKUJE ZA PORADY

Preskaler
 Wysłana - 10 listopad 2003 19:59      [zgłoszenie naruszenia]

Cześć!
Czy masz czym pomierzyć napięcia i czy potrafisz to zrobić?

Preskaler

Specjalista -

euroalfa
 Wysłana - 12 listopad 2003 14:30      [zgłoszenie naruszenia]

Czesc dzieki za jakąkolwiek odpowiedz,mam czym i potrafie pomiezyc napiecia. DZIEKI

Preskaler
 Wysłana - 12 listopad 2003 23:38      [zgłoszenie naruszenia]

Powinieneś pomierzyć napięcia na kineskopie. Najlepij oprzeć się na schemacie. Nie musi być dokładnie ten sam telewizor, wystarczy jak będzie ten sam kineskop. Pomiary zrób najpierw jak jest obraz a wyniki pozapisuj, póżniej jak zciemnieje i porównaj. Wysokiego napięcia /z powielacza/ nie pomierzysz woltomierzem, zbliż tylko śrubokręt do kabelka i porównaj długość iskry. W wypadku zanikania tego napięcia powinna być zauważalna zmiana.
Pozdrawiam!

Preskaler

Specjalista -

Marcin W.
 Wysłana - 16 listopad 2003 21:51      [zgłoszenie naruszenia]

Czasama jast też tak,że nie ma dobrego styku na szyjce kineskopu,albo puscił któryś lut na płytce <oczywiscie to jest najprostsza usterka>.I jest to możliwe,a jak nie,to potwierdzam sprawdż napięcie na szyjce,jakie jest na początku i jak się to dzieje.

Mario_lubl
 Wysłana - 1 grudzień 2003 15:30       [zgłoszenie naruszenia]

Wież co zacznij moze od przejzenia płyty gł. napewno przyczyna sa tz. zimne luty jak nie to powymieniaj elektrolity w zasilaczu a jak nie pujdzie to odezwij sie na gg5026727

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

TELEWIZOR DZIAŁA A PO 5 min obraz CIEMNIEJE

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL