Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1788 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
THOMSON PA 3511 T - Stereo gra jeden głośnik 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "THOMSON PA 3511 T - Stereo gra jeden głośnik"   

eladam
 Wysłana - 1 marzec 2007 23:19        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam
Nabyłem ostatnio stary ale jary wzmacniacz THOMSON PA 3511 T.
Jak wiadomo znajdują się w nim stare wtyki (din).
Podłączyłem go do komputera i niestety przy ustawieniu wzmacniacza na STEREO gra tylko jeden głośnik . Ale gdy ustawię MONO grają juz oba.
Jaki może być powód takiego zachowania?? Może źle polutowałem przejściówkę (mały jack > 5 pinowy din)??? Sprawdzałem paro krotnie ... 3 i 5 pin to kanały lewy i prawy a środkowy to masa.
Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam.

impaller
 Wysłana - 2 marzec 2007 07:47      [zgłoszenie naruszenia]

juz byl o ty artykul tylko mi sie szukac nie che nie zawsze 3 i 5 pin to lewy i prawy wez szpilke i na wlaczonym wzmaku wkladaj pokoleji do pinow jak zacznie budczec to uslyszysz ktory kanal jesli nie odezwie Ci sie ten glosnik o ktory chodzi w stetro popatrz do srodka moze np kabel nie laczy

LUXMAN LV-112
LUXMAN D-112
LUXMAN TD-377
Infinity RS 3000

eladam
 Wysłana - 2 marzec 2007 07:54      [zgłoszenie naruszenia]

sprawdzałem i w ten sposób ... poczytałem najpierw troszke na forum zanim napisałem...
ale dzieki za pomoc

impaller
 Wysłana - 2 marzec 2007 09:08      [zgłoszenie naruszenia]

no i co ?? miales sygnal na tych pinach szpilka?? czy nie jesli miales to sprawdz kabel pewnie masz uszkodzony albo zaapnij inne zrudlo dzwieku moze w tym ktore podpinasz lezy wina

LUXMAN LV-112
LUXMAN D-112
LUXMAN TD-377
Infinity RS 3000

eladam
 Wysłana - 2 marzec 2007 09:13      [zgłoszenie naruszenia]

buczy ... buczy więc napewno dobre piny podpiełem. Sprawdze jeszcze kabel ale to dopiero wieczorem bo w pracy nie dam rady... źródło dżwięku też zmienie... ale jest to nowy laptop więc wątpie czy to w nim leży wina...
Dzięki , pozdrawiam...

impaller
 Wysłana - 2 marzec 2007 09:29      [zgłoszenie naruszenia]

sprawa moze byc naprawde prozaiczna kumpel kiedys do nie dzwoni ze mu kanal we zmacniaczu padl, zebym przyjechal popatrzyl, przemiezylismy kable podpielismy cd i wszytko bylo dobre co sie okazalo ze jego 10 letni brat bawil sie i przresunol w kompie w regulacji glosnosci balans tylko na jeden kanal to moze byc tez przyczyna

Zmieniony przez - impaller w dniu 2007-03-02 09:31:14

LUXMAN LV-112
LUXMAN D-112
LUXMAN TD-377
Infinity RS 3000

eladam
 Wysłana - 2 marzec 2007 12:05       [zgłoszenie naruszenia]

Sprawa się chyba rozwiązała... dowiem się dopiero w domu jak sprawdze.
sprawdziłem poprostu czy kabel przewodzi sygnał co się okazało , lewy kanał nie przewodził... sprawdziłem i racja ... polski wspaniały przewodzik składający sie z pięciu cienutkich włókienek przerwał się. Zainwestuje chyba w jakieś pożądne kable.
Dzieki wielkie za pomoc :)

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

THOMSON PA 3511 T - Stereo gra jeden głośnik

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL