Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 615 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
TV 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "TV"   

Kutagawa
 Wysłana - 10 styczeń 2011 22:55        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam, interesuje mnie zakup tv, to czego potrzebuje to full hd i jak największa przekątna ekranu 24'+

Im lepsza jakość obrazu tym lepiej, nawet jeśli kosztem rozmiaru, zależy mi też na tym, aby długo użytkować ten sprzęt(generalnie plasma odpada, chyba, że w jakiejś skutecznej nowoczesnej technologii), zostaje LCD i LEDTV, które pasuje mi ze względu na kontrast ale...

mam do dyspozycji 1100zł i to kwota maksymalna (możecie podawać do 1300zł) , wiem, że to nędzna ilość, ale jak na studenta przystało wyżej chooya nie podskoczę

Zależy mi na opiniach profesjonalistów, co wybralibyście na moim miejscu w takim przedziale cenowym, lub... może poczekać i wstrzymać się z zakupem jeszcze trochę czasu jeśli zależy mi na dobrym tv?

Generalnie, nie chcę kupić szitu, ani zbyt małego tv jeśli mają nadal w tym tempie tanieć, może lepiej poczekać, dozbierać parę baniek i kupić 32'+? Co sugerujecie?

Każda względnie przekonująca odpowiedź - sog, pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi(proszę też o wrzucanie śmiało linków, chętnie przejrzę co proponujecie) ;)

Zmieniony przez - Kutagawa w dniu 2011-01-10 22:58:50

Zmieniony przez - Kutagawa w dniu 2011-01-10 23:13:43

zbysiu13
 Wysłana - 11 styczeń 2011 01:05      [zgłoszenie naruszenia]

Łoo jesooo, znowu od początku temat wałkować
Witam, interesuje mnie zakup tv, to czego potrzebuje to full hd i jak największa przekątna ekranu 24'+
32' to moim skromnym zdaniem minimum socjalne, dla full HD.
Im lepsza jakość obrazu tym lepiej, nawet jeśli kosztem rozmiaru, zależy mi też na tym, aby długo użytkować ten sprzęt(generalnie plasma odpada, chyba, że w jakiejś skutecznej nowoczesnej technologii), zostaje LCD i LEDTV, które pasuje mi ze względu na kontrast ale... Hm, zawsze mi się zdawało, że to właśnie plazmy mają KONTRAST. Ale tak mały tv, o jakim piszesz- rzeczywiście plazma odpada.
Druga sprawa- producentom nie opłaca się produkcja telewizora, który będzie służył np 10 lat,. Bo kto kupi nowe generacje...
mam do dyspozycji 1100zł i to kwota maksymalna (możecie podawać do 1300zł) , wiem, że to nędzna ilość, ale jak na studenta przystało wyżej chooya nie podskoczę
...zależy czyjego

Zależy mi na opiniach profesjonalistów, co wybralibyście na moim miejscu w takim przedziale cenowym, lub... może poczekać i wstrzymać się z zakupem jeszcze trochę czasu jeśli zależy mi na dobrym tv?
jeden mój znajomy od wielu, wielu lat chciał kupić magnetowid. Nie wiedział jaki jest dobry, bo tyle producentów, bo tyle modeli, bo co chwilę nowsze technologie, bo tanieją... I w końcu nigdy nie kupił, nigdy w życiu nie obejrzał w domu filmu z kasety.

Generalnie, nie chcę kupić szitu, ani zbyt małego tv jeśli mają nadal w tym tempie tanieć, może lepiej poczekać, dozbierać parę baniek i kupić 32'+? Co sugerujecie?
Już pisałem- 32' - jeśli planujesz podłączyć źródło obrazu HD.

Zmieniony przez - zbysiu13 w dniu 2011-01-11 01:15:55

Volenti non fit iniuria.
Verba volant, scripta manent.

Preskaler
 Wysłana - 11 styczeń 2011 09:48      [zgłoszenie naruszenia]

Moja opinia jest tak, że 32" to minimum 40" całkiem przyzwoicie a ponad to już luksus!

Preskaler

Specjalista -

Kutagawa
 Wysłana - 11 styczeń 2011 15:46      [zgłoszenie naruszenia]

Źle, że od początku nie określiłem, że tv ma spełniać funkcję monitora, będzie podłączone do konsoli i generalnie wszystko co będzie miało będzie wykorzystywane.

Czy możecie podać parę przykładów telewizorów 32 calowych, które według Was są dobre? Słyszałem, że plasmy toshiby są najlepsze na świecie, czy to prawda? Ogólnie, co Wy kupilibyście, gdybyście mieli budżet rzędu 1100zł? Jakiego rodzaju telewizory wytrzymują najdłużej?

Zmieniony przez - Kutagawa w dniu 2011-01-11 19:07:37

Preskaler
 Wysłana - 12 styczeń 2011 19:13      [zgłoszenie naruszenia]

O długowieczności TV LCD a tym bardziej LED nie można nic pewnego powiedzieć. Pożywiom uwidim - jak powiadali starożytni. To samo dotyczyło CRT. Początkowo ich kineskopy wytrzymywały (w zależności od producenta a nawet okresu produkcji) od 2 do 5 lat. Potem (nawet kolorowe) dochodziły Do 20 lat. Ja mam w tej chwili TV z kineskopem ponad 20-to letnim. Jest to Sony 25". Kilka lat później znajomi kupili podobne i żaden z nich nie dotrwał do 5 lat. To jest nie do przewidzenia. Trzeba być dobrej myśli i kupować co się komu spodoba!

Preskaler

Specjalista -

zbysiu13
 Wysłana - 13 styczeń 2011 01:52       [zgłoszenie naruszenia]

Za mały budżet na 32-calowy i dobry
.

Zmieniony przez - zbysiu13 w dniu 2011-01-13 01:57:41

Volenti non fit iniuria.
Verba volant, scripta manent.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

TV

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL