Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 8623 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
TV Grundig - pomocy 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "TV Grundig - pomocy"   

Andiii
 Wysłana - 4 kwiecień 2004 13:22        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam telewizor Grundig ST 63-710 STEREO-NICAM 25". Pewnego razu po braku napiecia w cos z nim sie stało . po uruchomieniu weszło automatyczne ustawianie i po zaprogramowaniu samoczynył zmieniłsie kolor napisów i teraz niemoge wejsc w memi ustawiania .wszystko co ma wpisane do pamieci chodzi ok ale miemozna szukac nowych kanałów bo niemoge wejsc do meni. Czyzby sie zablokował a moze siadł programator . moze jest jakis odblokuwujący Pomuscie - czy raczej czeka go naprawa w serwisie

nse
 Wysłana - 14 maj 2004 18:53      [zgłoszenie naruszenia]

Jaki to model, prawdopodobnie będzie trzeba wyczyścić pamięć i po programować wszystko na nowo. Brak dostępu do programowania oznacza że jest włączona funkcja hotelowa, ja podejrzewam że po sieci przyszły szpilki które zaśmieciły pamięć.

[www.nse.netlook.pl]

bogkup
 Wysłana - 23 maj 2004 23:51      [zgłoszenie naruszenia]

Wejdziesz w menu serwisowe?Naciśnij i potrzymaj dłużej niż 4 sec. przycisk ,,i ,,i napisz co się stało?

dugi23
 Wysłana - 8 grudzień 2004 12:04      [zgłoszenie naruszenia]

witam jestem ciemny w elektronice ale mam pytanko mam tv grundiga , pewnego razu dzieci coś mi przestawiły chyba w ustawieniach serwisowych ponieważ głos chodzi do połowy nie wyświetla sie menu żeby można było dostroić program czy da sie jakoś to naprawić samemu czy trzeba odwieź do serwisu ?? wciskałem to 'i' i włącza mi sie mono a zadnee ustawienia serwisowe nie pokazują sie a może da sie jakoś resetnąć go ???proszę o pomoc dziękuję

bogkup
 Wysłana - 8 grudzień 2004 13:11      [zgłoszenie naruszenia]

Tak ,napewno naprawimy to razem ,ale musisz napisać dokładny model tego Grundiga i ja odpowiem Ci dopiero w poniedziałek ,no może w niedzielę ,bo teraz już wyjeżdżam i nie mam czasu szukać ,ale to łatwe ,bez ingerencji do środka zrobisz to tylko napisz model ,poprostu trzeba wyłączyc tryb hotelowy.Pozdrawiam

dugi23
 Wysłana - 8 grudzień 2004 13:43      [zgłoszenie naruszenia]

model to grundig wien st 663 top 25 cali tak pisze na obudowie z tył

jerypl
 Wysłana - 9 grudzień 2004 14:25      [zgłoszenie naruszenia]

Witajcie moze mnie ktos cos poradzi mam Grundiga ST 84-796/9 TOP LOG taki 33 calowy zaraz po skonczeniu sie gwarancji cos zaczelo w nim strzelac i gasl ale po wlaczeniu bylo wszystko ok . Jednego razu jak strzelilo to juz sie nie uruchomil okazalo ze ze to trafo wysiadlo po prostu mialo przebicie az sie dziura zrobila w obugowie wymienilem ten trafopowielacz bo lutowac to troche potrafie ale dalej po wlaczeniu czarny ekran a na wyswietlaczu wyskakuja jakies dziwne cyfr , moze mi ktos z was podpowie co sie moglo stac i ile mnie to bedzie kosztowalo Pozdrawiam serdecznie

Jurek

bogkup
 Wysłana - 12 grudzień 2004 17:37      [zgłoszenie naruszenia]

dugi23 A więc tak,naciskasz na pilocie przycisk ,,i,, i włączasz TV wyłącznikiem sieciowym,cały czas trzymając ,,i,, powinna pojawić się tabelka niebieska i tam podświetlasz ,,Volume,, i dajesz do oporu w prawo lub symbol 63.Potem wychodzisz z tego chyba też ,,i,, lub wyłączasz TV wył.sieciowym.Napisz czy się udało?

dugi23
 Wysłana - 12 grudzień 2004 20:50      [zgłoszenie naruszenia]

prubowalem i jak trzymam 'i' to wlczy sie telewizor i jest czarny obraz a jak puszcze dopiero pojawia sie obraz nie wyswietla sie niebieskiego nic

bogkup
 Wysłana - 12 grudzień 2004 23:07      [zgłoszenie naruszenia]

Hm,to co jest,a napisz może ,jakie to chassis,tam powinno być z tyłu drobnym drukiem CUC....,może tak ,ale tak też powinien wejść w tryb serw.,a może spróbuj jeszcze tak jak pisałem,tylko jeszcze po włączeniu się tv jeszcze raz ,,i,,,bo podstawa to wejść w tryb serwisowy i wyłączyć funkcję ,,tryb hotel,,.Poszukaj co to za chassis ,napewno CUC????.

dugi23
 Wysłana - 13 grudzień 2004 13:53      [zgłoszenie naruszenia]

CUC 5511 i gcr98 a jak jeszcze raz wlacze i to wlacza sie mono i nazwa programu

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

TV Grundig - pomocy

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL