Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1610 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
TV LCD pomoc 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "TV LCD pomoc"   

Biexi
 Wysłana - 18 maj 2007 09:50        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam wszystkich

Sory za posta wiem że pewnie już taki był z 1000 razy ale nie mam za bardzo czasu aby się zagłębiać i szukać

Planuję zakup TV LCD 37 lub 40 cali i moje pytanie brzmi jaki wybrać i czym się kierować przy wyborze. Niestety odwiedziłem już kilka sklepów RTV i w każdym polecają coś innego dlatego mam totalny metlik w głowie.

Cena jaką chce przeznaczyć to ok 5000zł +-

Proszę znawców o porady lub propozycję co wybrać albo na co zwrócić uwagę przy zakupie ponieważ nie bardzo się na tym znam a chciałbym podjąć jakąś decyzję. Zaznaczę jeszcze że w sklepach doradzano mi w następującej kolejności:

1. Samsung
2. Sharp
3. Philips

Nie otrzymałem pozytywnej odpowiedzi jesli chodzi o marki Sony lub Panasonic nie wiem dlaczego? Posiadam telewizor Panasonic 29 cali i byłem z niego bardzo zadowolony lecz przy LCD może jest innaczej

Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi

Preskaler
 Wysłana - 18 maj 2007 12:58      [zgłoszenie naruszenia]

Nie ma czegoś takiego jak "najlepsze auto", "najlepszy telewizor", "najlepsza dziewczyna" - kandydatka na żonę itp! Każdy wybierze wg. swoich kryteriów oceny. Poza tym w każdym produkcie mogą wystąpić jakieś wady i może on się uszkodzić. Jeśli jesteś ograniczony kwotą 5 kzł to wybierz sobie to co Ci się najbardziej podoba! Możesz ew. zwrócić uwagę na okres gwarancji. To, że jakiś produkt ma napis "SONY", "PANSONIC", "SAMSUNG" itp. o niczym nie świadczy bo wyroby te mogą być produkowane na całym świecie (a nawet u sołtysa w stodole). Ja mam OTV "Sony" 25** i chodził mi 17 lat. Ostatnio przełożyłem z niego kineskop do nowszego z zajechanym kineskopem (bo elektronika zaczęła się sypać po uderzeniu pioruna) i zdumiała mnie jakość obrazu. 15 lat temu wszystkim znajomym doradzałem zakup OTV właśnie tej firmy i wszyscy mają już nowe TV bo kineskopy po 5-ciu latach powysiadały (elektronika zresztą też).
Niestety! Tą ciężką decyzję będziesz musiał podjąć sam. Sprzedawcy zachwalają taki towar jaki mają aktualnie u siebie w dużych ilościach.

Preskaler

Specjalista -

zbys
 Wysłana - 18 maj 2007 20:55       [zgłoszenie naruszenia]

Przede wszystkim zwroc uwage na rozdzielczosc matrycy (ile na ile pikseli) i konktrast. W obu przypadkach im wieksze liczby, tym lepiej. Zwroc tez uwage na liczbe i rodzaj wejsc, czy np. posiada wejscia HDMI, sa to wejscia cyfrowe, bardzo wygodne w uzyciu, po jednym cienkim kablu leci fonia i wizja - i to cyfrowej jakosci. A jak juz bedziesz mial pare faworytow, to wrzuc dokladne modele i wtedy cos wiecej Ci doradzimy.

A tak na marginesie, to Sharp i Samsung robia bardzo dobre matryce, a sa na pewno tansze od Sony, czy Panasonika (za firme tez trzeba placic).

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

TV LCD pomoc

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL