| Autor |
"TV LG 42PX3RVA - brak obrazu." |
|
|
lukichampi
|
|
Wysłana - 17 czerwiec 2007 21:24 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam. Mam problem z plazma LG 42PX3RVA-ZC,całkowicie zanikł obraz-pojawia się tylko czarny ekran ( dźwięk jest) regulacja jakichkolwiek ustawień nie jest widoczna nawet dźwięku! Co może być przyczyną takiej usterki i czy da się to jakoś naprawić?
| |
|
 |
|
|
|
przeeemek1
|
|
Witam
Mma ten sam problem z tym samym modelem. Poradziles sobie z tym? Jak to naprawic i ewenyualnie ile kosztowalo? Bo nei wiem ile bylo gwarancji nawet na ten telewizor.
jakby co to pisz na gg 1590834 |
 |
|
|
|
ewa3
|
|
też mam ten sam problem , mówią że to mechaniczne uszkodzenie w TV
gwarancja na mój telewizor to 2 lata uszkodzenie nastapiło w okresie gwarancji ale odmawiaja naprawy ponieważ twierdzą że jest to mechaniczne uszkodzenie |
 |
|
|
|
przeeemek1
|
|
Zalatwilem sobie gwarancje. Ale jeszce nie dzwonilem do serwisu.
Smieszne tlumaczenie z ich strony. U mnie awaria nastapila podczas ogladania telewizji. Nie wiem jak mechanicznie mozna spowodowac taka usterke. Mowili ci cos? |
 |
|
|
|
ewa3
|
|
ja czekam teraz na ekspertyzę "fachowca" z LG, widzę że będą się migać więc badźmy w kontakcie...na naprawę maja 14 dni jak nie naprawia to nowy telewizor i kropka..mój już dwa razy był naprawiany nie włanczał się ...lub nie wyłanczał się więc przywieźnli mi nienaprawiony i zaraz od nowa do naprawy , czegoś takiego nie słyszłam ..nieudacznicy "autoryzowany serwis " skąd LG biorze takich fachmanów |
 |
|
|
|
ewa3
|
|
tak mówili mi,że musiałam szpyrtać czymś przez panel zabudowy TV( mógło to byc przez otwór wentylacyjny )i rozszczelniłam coś tam, nawet nie wiem czy kurze wycierałam a co dopiero szpyrtać zresztą kto naprawia telewizor zamemu w czasie kiedy obowiazuje gwarancja ...takie tam ich gadanie.Myslę że sprawa skończy sie w sądzie nie pouszczę dziadom ...tak mnie wnerwił że obiadu spokojnie zhjeść nie mogłam....uf |
 |
|
|
|
ewa3
|
|
po rozkręceniu telewizora okazało się,że uszkodzona jest mechanicznie matryca PDP.Został oberwany technologiczny odpowietrznik matrycy,Sporządzoną dokumentację fotograficzną wysłaliśmy do działu technicznego i fabryki LG, otrzymaliśmy odpowiedź,że tego typu usterka po tak długim użytkowaniu telewizora jest niemożliowa.Powołując się na 7 punkt warunków gwarancji LG odmawiamy naprawy gwarancyjnej.Ze względu na charakter uszkodzenia telewizora napra\wa jest ekonomicznie nieuzasadniona-przekracza wartość nowego odbiornika. |
 |
|
|
|
przeeemek1
|
|
Witam. Zalatwilem sobie gwarancje, wiec nic nie zaplacilem. A serwis podszedl do tego bardzo profesjonalnie. Zadzwonilem w poniedzialek, przyjechali po telewizor tego samego dnia wieczorem. W srode przywiezli mi juz naprawiony. Kurier powiedzial, ze to byla jakas drobna usterka. |
 |
|
|
|
ewa3
|
|
W moim przypadku było to uszkodzenie panelu , ale już jest naprawiony,było troszkę problemów ale LG wymieniło panel w ramach gwarancj,jedna ważna informacja w trakcie gwarancji uszkodzony sprzęt podlega wymianie w sklepie wg nowych przepisów unijnych. |
 |
|
|
|
przeeemek1
|
|
Najwazniejsze, ze naprawili w ramach gwarancji :d |
 |
|
|
|
naprawca
|
|
Wielkie szczęście, naprawa w autoryzowanym servisie prawie nie mieści się w kwocie trzyzerowej. Pozdrawiam