| Autor |
"TV Samsung PS50A656T1XXH jak wymienić soft?" |
|
|
polfax
|
|
Wysłana - 9 październik 2011 13:44 | zgłoś naruszenie regulaminu
Obecnie mam wersję oprogramowanie T-PERLDEUC-1012 i 1015. Ścięgnąłem z neta nowszą wersję 1022.0 i mam ją na USB. Po podłączenie USB do TV i wciśnięciu przycisku na pilocie WLINK TV nie widzi nic na USB. I jeszcze jedno. System kompresji w moim TV jest MPEG2. Pan w serwisie powiedział mi, że po wymianie softu na nowszą wersję powinien odbierać programy w systemie MPEG4. Dlatego chcę spróbować. Proszę o pomoc.
| |
|
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Pan w serwisie pewnie sobie zażartował bo ja o niczym takim nie słyszałem! Co do zmiany softu to nie mam wiedzy jak to się robi. Może ktoś inny pomoże?
|
|
|
zbysiu13
|
|
Oczywiście niektóre Samsungi mają tą możliwość. No ale o tym na stronce Samsunga. To twoje to jakaś plazma, nie kojarzę rocznika... A co do mpeg4 to rzeczywiście, dowcipny ten"pan". Takich rzeczy nie da się zmienić oprogramowaniem.
Skoro nie widzi "nic" na nośniku pamięci, to pewnie plik ma rozszerzenie nie rozpoznawane prze soft telewizora.
Nawiasem, czy czy to: WLINK czy WISELINK?.
Zmieniony przez - zbysiu13 w dniu 2011-10-10 03:24:47
|
|
|
polfax
|
|
Port USB to jest Wiselik choć na pilocie jest opisany jako W.link. Jest to plasma 50cali. Trzy lata temu ją kupiłem. Jeżeli na USB wgram zdięcia lub MP3 to bez problemu odtwarza muzyką i wyświetla zdięcia. Nasze studio TV nadaje mrogramy również w DVB-C. Widzę, że bez dekodera się nie obejdzie. Jaki dekoder byłby potrzebny? Pozdrawiam. |
 |
|
|
|
zbysiu13
|
|
W sumie jeśli to telewizja kablowa, dekodowanie mpeg-4 nie powinno być potrzebne. Czy są jakies programy, które odbierają sąsiedzi, a ty widzisz tylko czarny ekran i słyszysz fonię?
|
|
|
polfax
|
|
Nasza kablówka nadaje część programów cyfrowych z dekompresją MPEG2 a część MPEG4. |
 |
|
|
|
zbysiu13
|
|
Jak to się wycwanili... Z tą kompresją.
Wracając do nowego softu- tu wszystko pisze:
[downloadcenter.samsung.com/content/FM/200811/20081121180551687/swupgrade-SD_DTV-Eng.pdf]
W skrócie- na pustym pendrajwie program który ściągnąłeś utworzy folder o nazwie MT8226 z plikiem bin w środku. Uruchomienie aktualizacji z pendrajwa polega na włączeniu telewizora (z wsadzonym pendrajwem do gniazda wiselink) przyciskiem POWER na pilocie i jednocześnie przyciśniętym SOURCE na klawiaturze telewizora.
No i czekamy cierpliwie, aż telewizor sam się wyłączy i włączy.....
Zmieniony przez - zbysiu13 w dniu 2011-10-12 18:56:57
|
|
|
polfax
|
|
Niestety nie udało mi się wgrać nowego softu. Wprawdzie na ekranie widać jak wgrywa się nowy soft, TV się wyłączył, ale już sam się nie włączył. Po kolejnym wgraniu nowego softu wyłączyłem TV z sieci. Po 1 min. włączyłem zasilanie i odpaliłem TV. ale i tak na liście informacji o oprogramowaniu brak jest nowego softu. Dałem sobie z tym spokój. Jak już pisałem chciałbym kupić dekoder, na którym moógłbym odbierać DVB-T i DVB-C z dekompresją MPEG4 na MPEG2 i z wyjściem cyfrowym. Jaki mi polecisz?
PS. Na razie odbieram programy cyfrowe w dekompresji MPEG-2 nadawane w systemie DVB-T. ale nasza kablówka nadaje też kilka programów w systemie DVB-C i z dekompresją MPEG-4. |
 |
|
|
|
zbysiu13
|
|
A to "studio" nie wypożycza jakichś dekoderów dvb-c? Taki ich dekoder będzie potrzebny, jeśli programy przez nich nadawane w dvb-c zostaną (są) zakodowane.
Zmieniony przez - zbysiu13 w dniu 2011-10-28 11:32:51
|