Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 17577 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
TV-out problem 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "TV-out problem"   

lukka
 Wysłana - 10 marzec 2004 16:20        | zgłoś naruszenie regulaminu

Potrzebuje pomocy, posiadam laptopik FSL Amilo Pro Centrino 1,4 z wyjściem TV, podłączam do niego kabelek s-video + mini jack do audio i wpinam do telewizorka LG 21'' (nie pamiętam modelu ale w miare nowy max 2 lata) poprzez EUROZŁĄCZE. Obraz jest, tylko że czarno-biały. Słyszałem że z telewizorkami z Korei tak bywa ze mają coś inaczej połączone. Prawda to? Jeśli tak to co zrobić żeby obraz był kolor? Jakaś przejściówka czy może inaczej piny w złączu EURO. Pomocy pliz!!!!!!!!

biker1
 Wysłana - 13 marzec 2004 21:18      [zgłoszenie naruszenia]

Taki błąd to prawdopodobie żle dobrane ustawienia karty grafiki.

biker

darkangel
 Wysłana - 7 maj 2004 17:08      [zgłoszenie naruszenia]

wlasnie mam to samo ekran jest czarno biały

lukka
 Wysłana - 10 maj 2004 08:31      [zgłoszenie naruszenia]

NIE jest to bład w ustawieniach karty bo z innym tv (daewoo) działa i to bez zarzutu za 1 podłączeniem. Wydaje mi sie że to wina tv bo daewoo z ktorym działa ma w opcjach przełączania nie tylko tryb tv/av ale tez tv/s-video i w tym trybie dział poprawnie.

zoltarek
 Wysłana - 10 maj 2004 14:41      [zgłoszenie naruszenia]

Miałem to samo po podpięciu telewiza. U mnie wystarczyło przełączyć obcję w ustawieniach karty grawiki z systemu NTSC na PAL.

[simedia.pl/]

lukka
 Wysłana - 11 maj 2004 14:53      [zgłoszenie naruszenia]

Ja robiłem wszystkie możliwe zmiany parametrów karty, PAL/NSTC itd zmiany konfiguracji i nic. Ale jak powtarzam z Daewoo z trybem s-video działa bez zarzutu od 1 podłączenia beż żadnych zmian konfiguracji.

SopelYo
 Wysłana - 26 sierpień 2004 21:08      [zgłoszenie naruszenia]

Nie kolory będom musisz mieć program w tym programie zmienia się kolory ostrość itp.
Miałem tak samo podłączyłem pod kompa telewizor a obraz był czarno-biały po włączeniu programu kolory pojawiły się.
Musisz sobie z neta ściągnąć program.

lukka
 Wysłana - 27 sierpień 2004 15:53      [zgłoszenie naruszenia]

A jaki ten program?

SopelYo
 Wysłana - 27 sierpień 2004 18:54      [zgłoszenie naruszenia]

Program zamieściłem na mojes stronce masz tam program spakowany zipem oprucz programu jest plik registration.txt jest w nik kod rejestracyjny po zainstalowaniu programu wpisz go.
Wprogramie wybierasz pal i masz kolory oprucz tego ma jeszcze dużoooo innych ustawień i jest po polsku trzeba wejść do zakładki config i w language wziąść polish albo polski.
Po wszelkich ustawieniach i po podłączeniu telewizora do karty graficznej
aby przejść z monitora na telewizor (czyli program wyłancza monitor a włancza telewizor, to znaczy że monitor może być włączony kiedy podłanczasz telewizor chyba że w karcie niemasz tv-out i stosujesz przejściówke ale to już inna bajka) przyciskasz "Tv Mode" taki zielony okrągły przycisk, i przełancza cie na telewizor.

Tu jest link -->> [members.lycos.co.uk/sopelx/]

Licze, że ocenisz moją odpowiedź :p

Pozdro ..::SopeL::..

SopelYo
 Wysłana - 27 sierpień 2004 18:58      [zgłoszenie naruszenia]

Po takim zabiegu niepowinieneś mieć problemów z kolorami

lukka
 Wysłana - 6 wrzesień 2004 15:12      [zgłoszenie naruszenia]

Dzięki ale twój programik obsługuje tylko karty na chipie ndiva a mój laptopik ma kartę INTELA-a i dalej gówno

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

TV-out problem

Strony: 1 2

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL