Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 2155 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
TY-OUT 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "TY-OUT"   

Deil
 Wysłana - 29 grudzień 2002 12:20        | zgłoś naruszenie regulaminu

moja karta graficzna ma wyjście TY-OUT w związku z czym podłączyłem kompa do telewizora jakimś tam kabelkiem pogrzebałem coś w ustawieniach monitora w windowsie i ustawiłem na telewizorze obraz ale był niedopasowany do ekranu telewizora i strasznie blady ogólnie zły. co mam zrobić żeby obraz był dobry, czy są może do tego jakieś programy, jakie? i gdzie można je znaleść.

drugie pytanie to czy w ten sam sposób co łącząc komputer z telewizorem przez TY-OUT moge połączyć kompa bezpośrednio z wideo i zgrywac fily na kasety?

_GANDZIA_
 Wysłana - 9 kwiecień 2003 19:54      [zgłoszenie naruszenia]

wyjście (s-video, lub compozite) na karcie graficznej można podłączyć do telewizora lub magnetowidu - sygnał analogowy z kart z chipsetem nvidia jest strasznie gówniane - obraz jest blady, zniekształcony itp
jeśli chodzi o jakość to najlepszej jakości wyjścia są na kartach ati np..radeon 8500 itp.., gdzie jest osobny przetwornik c/a i odpowiednie filtry (wewnątrz komputera panują nesamowicie fatalne warunki dla sygnałów analogowych) obraz z (dobrych)kart jest nad wyraz czysty i ładny
nie należy jednak oczekiwać zbyt wiele ponieważ plamka w monitorze komputerowym ma około 0,24 mm a w telewizorze jest kilka razy większa
jednym słowem dobrze ogląda się filmy i gra w gierki
wejść z magnetowidu do komputera : oto sposób
[www.allegro.pl] kupujesz kartę telewizyjną któregoś z lepszych producentów np. leadtek(około 100 zł) i na niej w prosty nieprofesjonalny sposób jest możliwe uzyskanie w miarę dobrej jakości cyfrowych filmów

Alarm dla mnie to odstraszacz szczurów

oles
 Wysłana - 13 lipiec 2003 19:16      [zgłoszenie naruszenia]

najlepiej jesli polaczysz sie za pomoca kabla zgrafiki mini din 9 pin a do telewizora s-video musisz wiedziec ilo hercowy masz telewizor i nie przesadzaj z rozdzialka co do wielkosc wyswietlanego obrazu to np karta geforce4 posiada opcje ktora pozwala na dopasowanie wielkosci obazu oraz nasycenia,barwy,koloru itd.obraz jaki uzyskasz za pomoca tego polaczenia jest gorszy niz na monitorze ale lepszy niz z video.

ps. nie zapomnij zainstalowac vivo ma osobne zterowniki

Preskaler
 Wysłana - 11 styczeń 2004 13:36       [zgłoszenie naruszenia]

Problem znów akyualny! Więc pcham go do góry!

Preskaler

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

TY-OUT

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL