| Autor |
"Tanie Car Audio" |
|
|
to_mass
|
|
Wysłana - 8 maj 2005 13:02 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam! Chcial bym was prosic o zlozenie mi jakiegos taniego zestawu. A wiec jakis sub. lub tuba(niewiem co lepsze) za okolo 320zl, wzmacniacz kolo 320zl, na tylna pulke jakies glosniczki za ok 200 zl i cos na przednie drzwi za 170zl. Chodzi mi aby to wszystko jakos do siebie pasowalo bo ja sie na tym zabardzo nieznam. Jezeli chodzi o efekt to chcialbym aby bass byl jakis mocniejszy ale bez przesady i zeby mozna bylo sluchac muzyki glosno bez jakis brzeczen. Prosil bym o linki np. z allegro. Z gory dziekuje i przepraszam za bledy ort i za glupie(chyba)pytania Pozdrawiam !!!!
| |
|
 |
|
|
|
prezes2005
|
|
Tanie zestawy do samochodów również słabo grają. Proponuje kupieć zestaw car audio Xplode firmy sony. Jest stosunkowo niedrogi a przenosi porządnie dźwięk. Pozdrawiam |
 |
|
|
|
Ketchup87
|
|
Szony jest wiocha :P
|
|
Rafacker
|
|
^_^
|
|
Sam jestes wiocha
 |
|
|
|
Ketchup87
|
|
Hehe a tak poważnie to może Blaupunkt? Fajne skrzynki widziałem w Media, takie z niebieskim głośnikiem. Niestety ten pacan nie potrafił mi tego odpalić... A z takich głośniczków 2 drożnych to jak słuchałem to bardziej mi się podobały Pioneerki i nawet były tańsze od soniaków, chyba zmieszczą sie w limicie gotówkowym. Rafacker mi podpowiadał, że za 300zł jest fajne MacAudio w Media, mi też się podoba.
|
|
Rafacker
|
|
^_^
|
|
Sluchaj mialem tego maca w aucie, calkiem fajny wzmak.
A ten subwoofer Blaupunkta z tym niebieskim glosnikiem to pożal sie Boże
ni to wyglada ni to gra, strasznie tandetny ten glosnik jak by sie mial zaraz rozpaść
 |
|
|
|
DjDamian
|
|
Jak dla mnie Xplode to nie jest zbyt dobry sprzęt, zresztą nie słyszałem dobrych opinii od osób, które zajmują sie car-audio.
Osobiście zrezygnowałbym z głośników z tyłu, a dał lepszy zestaw na przód, dołożył wytłumienie itp. a gwarantuję Ci ze zagra to duzo lepiej niz przód + tył, tak tylko zamontowane sobie. Jakie masz radio ? Bo od tego chyba powinniśmy zacząć.
Przód: Hertz DSK 165 ok. 300zł
[http://www.allegro.pl/show_item.php?item=49603901]
Wzmacniacz do subwoofera: Magnat The Rock 400
[http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50687319]
SUbwoofer: Zdecydowanie Hertz ES 200 lub ew. MAgnat Xpress 1001 (lepszy Hertz)
[jtp.ldc.pl/JTP/car_audio/]
(nie moge pełnego linku wysłać, bo mi pisze że za duzy ciag znaków)
Całość wyjdzie ok. 1000zł, skrzynie możesz samemu zrobić (duzo zaoszczędzisz), przewody itp. i zmieścisz sie w graniach tej kwoty, którą podałeś. Jest to chyba najtańszy i najlepszy możliwy zestaw do autka. Narazie DSK 165 możesz podpiąć na samym radiu, ale jakbyś miał wzmacniacz to by pozkazały na co je stać , jednak wiadomo kolejne koszty, jak Ci sie zmieści sie ten zestaw mozesz dać mniejszy.
A co do Blaupunkta miałem okazje odłuchiwać to na Car Audio Essa, i szczerze gra bardzo bardzo przyjemnie, oczywiście na solidnym wzmaku.
Zmieniony przez - DjDamian w dniu 2005-05-08 22:33:58
Znawca -
 |
|
|
|
Ketchup87
|
|
Magnat The Rock 400 to jest dokładnie to samo co to "nasze" MacAudio MP 2000 :D
|
|
DjDamian
|
|
Teoretycznie patrząc na cyferki to masz racje, ale nie podoba mi się moc podawana przy 2om przy MacAudio w stosunku do Magnata.
Znawca -
 |
|
|
|
Ketchup87
|
|
A to nie jest przypadkiem to samo w innej obudowie??
A jeszcze mam pytanie. Na wzmacniaczach są podane moce np. przy 4 ohmach 2x50 1x90. Przy 2 ohmach 2x75. A nie ma dla mostka. Czy to znaczy, że do mostka nie można podłączyć głośnika 2ohm?
Zmieniony przez - Ketchup87 w dniu 2005-05-08 23:10:51
|
|
Rafacker
|
|
^_^
|
|
Może tylko nie podali mocy w mostku
a co do blaupunkta zdania są podzielone, mi akurat nie odpowiada ten blaupunkt a Damianowi się podoba, dlatego ja nie lubie komuś czegos doradzać bo to rzecz gustu a na ten temat nie ma dyskusji
Zmieniony przez - Rafacker w dniu 2005-05-08 23:32:07
 |
|