Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1163 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
Tanie glosniki komputerowe, przerywaja 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Tanie glosniki komputerowe, przerywaja"   

towerone
 Wysłana - 3 czerwiec 2006 12:27        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam.
Kupilem najtansze glosniki komputerowe jak tylko moglem spotkac w markecie. Chcialem ich uzywac na wakacjach do sluchania muzyki z odtwarzacza mp3, ale cos nie da sie:( Po podlaczenie do odtwarzacza i ustawieniu glosnosci w odtwarzaczu na max dzwiek jest przerywany, ucinany i w ogole do niczego. Gdy przycisze odtwarzacz wowczas juz nie przerywa, ale wtedy glosniki graja bardzo cicho. W zwiazku z tym mam pytanie, czy te glosniki sa az tak slabe? Sygnal z odtwarzacza jest zbyt duzy i sobie z nim nie radza? Czy moze poprostu one maja uszkodzony wzmacniacz i powinni mi je wymienic w tym markecie? Jeszcze cos mnie nurtuje, czy mozliwe jest, ze ja moglem je uszkodzic podlaczajac do odtwarzacza mp3 i ustawiajac jego glosnosc na max? A tak one wygladaja:

Jeszcze nic nie wymyslilem:P

el_bart
 Wysłana - 3 czerwiec 2006 23:42      [zgłoszenie naruszenia]

nie powinno sie podawac zbyt mocnego sygnalu na wejscie.
na moje oko powinienes ustawic ustawic glosnosc na mp3 w okolicach 1/3..1/2 i dalej sterowac juz pokretlem na glosnikach.

nim pojdziez z reklamacja przedewszystkim sprawdz jak to sie zachowuje na innym zrodle sygnalu (walkman, komputer, wierza...)?

[baszerr.org]

towerone
 Wysłana - 4 czerwiec 2006 10:11      [zgłoszenie naruszenia]

Na wieze te glosniki graja dobrze, nic nie przerywa.

Jeszcze nic nie wymyslilem:P

Ketchup87
 Wysłana - 6 czerwiec 2006 23:15       [zgłoszenie naruszenia]

Głośniki są przystosowane do poziomu niskiego napięcia (tzw sygnałowego) a wyjście słuchawkowe daje koło 2x więcej. Skutkuje to tym, że "wzmacniacz" w tych głośnikach jest przesterowywany i stąd te przerwania i inne niepożądane dźwięki. Ustaw w discmanie na połowę i to jest niestety max głośniczków, ale czego oczekiwałeś po sprzęcie Manty 0.5 Wata za 9.99 ;) ?

Pamiętaj wstając z wyra, najpierw prawa gira!

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Tanie glosniki komputerowe, przerywaja

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL