| Autor |
"Thomson DHL 550HT - problem z dźwiękiem" |
|
|
primal
|
|
Wysłana - 15 marzec 2011 18:20 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Mam problem z Amplitunerem DPL 550HT, a mianowicie, przy podgłoszeniu maksymalnie słychać słabo, oraz dźwięk pojawia się co 2 - 3s. Tzn. 3s jest 3s nie ma i tak w kółko. Kolumny sprawdzone - sprawne. Wszystkie pozostałe przyciski i funkcje amplitunera sprawne, tylko z tym dźwiękiem problem.
Możecie wskazać co się popsuło?
Pozdrawiam primal
W temacie wkradł się błąd, przepraszam.
Zmieniony przez - primal w dniu 2011-03-15 18:35:37
| |
|
 |
|
|
|
zbys
|
|
Probowales odpiac glosniki od jednego kanalu i zobaczyc jak gra tylko jeden?
Znawca -
 |
|
|
|
primal
|
|
Tak, pod każdy kanał oddzielnie podłączałem odpowiedni głośnik ale bez rezultatów. |
 |
|
|
|
zbys
|
|
No to masz cos uszkodzone w jednym z kanalow i na wyjsciu pojawia sie napiecie stale. Jest to wykrywane, wzmacniacz odlacza koncowke, napiecie znika, wzmacniacz wlacza i tak w kolko. No chyba , ze sie przegrzewa, bo masz cos zwarte na wyjsciu, ale mowisz, ze glosniki dobre i odlaczales.
Znawca -
 |
|
|
|
primal
|
|
Czyli bede musial wymienic koncowke mocy? Jeszcze sprawdze je na innych glosnikach na ktorych gral do tej pory. Moze z tymi orginalnymi jest cos nie tak. Dzieki za szybka odp.
10:26
Sprawdziłem wszystkie głośniki od zestawu i każdy gra.
Sprzęt oddałem do serwisu aby zobaczyli co jest popsute, zobaczymy co powiedzą.
Zmieniony przez - primal w dniu 2011-03-16 10:27:38 |
 |
|
|
|
primal
|
|
Byłem dziś sprawdzić co się stało, i jak na razie wiadomo tylko, że jest kondensator wybrzuszony i poszedł bezpiecznik. Niestety nie ma żadnych schematów do tego urządzenia, i muszą wszystko po kolei sprawdzać.
Końcówka mocy sprawna.
Zmieniony przez - primal w dniu 2011-03-19 11:58:44 |
 |
|
|
|
lukas9997
|
|
Czy mógłbys napisac co bylo zepsute w tym wzmacniaczu poniewz mam taki sam problem. |
 |
|
|
|
primal
|
|
Witam,
u mnie były nabrzmiałe jakieś kondensatory, i luty na płycie głównej się "zepsuły" z tego co pamiętam. Naprawa wyniosła mnie 60zł. |
 |
|
|
|
lukas9997
|
|
czy mogłbys powiedziec dokladniej ktore kondensatory i na ktorej plycie? |
 |
|